Soţii Maleon au băut vin înainte să se sinucidă

Ultima actualizare:

    Anda Maleon se ocupa de proiecte cu fonduri europene, Bogdan Maleon era un reputat profesor de istorie
Anda Maleon se ocupa de proiecte cu fonduri europene, Bogdan Maleon era un reputat profesor de istorie

Vestea că soţii Anda şi Bogdan Maleon, membri de vază ai comunităţii academice din Iaşi, s-au sinucis a cutremurat oraşul. Cei doi au fost găsiţi morţi în casă: el – spânzurat de o grindă, ea – pe podeaua aceleiaşi încăperi. În urma necropsiei s-a stabilit că soţii Maleon s-au spânzurat la un interval de două-trei ore. Analizele au relevat că Anda şi Bogdan consumaseră cantităţi mari de alcool.

Soţii Maleon au fost descoperiţi decedaţi în prima zi de Crăciun. Bogdan (42 de ani) era director al Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi, iar Anda (38 de ani), soţia sa, era implicată în proiecte cu fonduri europene dedicate comunităţii academice. Anchetatorii au refăcut filmul dramei, concluzionând că Anda s-a spânzurat, cu o curea, de o grindă a mansardei. Bogdan a descoperit-o şi a încercat degeaba s-o resusciteze. Pe fondul şocului, profesorul universitar a recurs la acelaşi gest. “Nu au leziuni traumatice care să conducă spre agresiune, n-au nici leziuni de autoapărare, ea îndeosebi. Sunt leziuni specifice spânzurării la nivelul gâtului”, a explicat Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Erau cununaţi de un fermier prosper

Potrivit ultimelor declaraţii ale anchetatorilor, cei doi consumaseră alcool înainte de a recurge la gestul extrem. „În urma finalizării analizelor de laborator s-a stabilit că, la momentul decesului, femeia avea o concentraţie în sânge de 2,40 grame la mie, iar bărbatul - de 1,70 grame la mie“, a detaliat prim-procurorul. Soţii Maleon ar fi băut vin înainte de a-şi pune capăt zilelor, scrie adevarul.ro.Gestul celor doi este cu atât mai greu de înţeles cu cât cuplul Maleon era considerat un model pentru prieteni şi pentru apropiaţi. E

lena Mândru, mama Andei Maleon, a postat pe Facebook la scurt timp după aflarea tragicei veşti: „Dragii mei copii, Bogdan şi Maleon Anda-Elena, au plecat spre Dumnezeu mult prea devreme. O rugăciune pentru ei. Dumnezeu sa-i ierte!“. Cei doi soţi erau cununaţi de Vasile Lungu, unul dintre cei mai prosperi fermieri din judeţul Iaşi, iar Anda lucrase şi la una din firmele acestuia. Cei doi vor fi înmormântaţi astăzi la Cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Iaşi.

Click! spune

Printre prieteni şi colegi, Bogdan Maleon era cunoscut ca un bărbat deosebit, dar extrem de impulsiv. Potrivitbzi.ro, unele voci afirmă că, de-a lungul timpului, profesorul universitar ar fi avut câteva aventuri care au şubrezit căsnicia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net