O studentă de 19 ani a fost gasită moartă, înainte de Paste, în camera ei dintr-un camin din Iași. Anchetatorii iau in calcul ipoteza sinuciderii, iar aceast scenariu se conturează tot mai mult, având în vedere că postase pe pagina ei de Facebook o poezie tulburătoare.


Carmen Macovei ar fi avut și în trecut gânduri negre și, de o vreme, ar fi luat tratament pentru a-și reveni, scrie BZI.ro. Ea era studentă în anul I la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată Iași din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Ce poezie stranie postase studenta pe Facebook

Studenta de 19 ani care s-a sinucis inainte de Paste în căminul T18 din Tudor Vladimirescu a scris o poezie care acum pare de-a dreptul stranie.

”Am zis”- așa se numește poezia publicată de Carmen. Încă din primele versuri, tânăra parcă vrea să inducă o stare de neliniște, de teamă, de regret. Tanara vorbește despre un blestem și despre teama de oameni.

„Am zis.

Lacrimile curg șiroi,/ Deși totul e uscat./ Lupta-ncepe peste noi,/ Lutul s-a cam destrămat.

Patima începe iarăși /Să ne rupă de la noi,/ Chiar de sufletul privește/ Printre oameni vii și goi.

Strigătul iar ne blesteamă /Și din umbră vrea să vin./Mi-am pierdut scutul din urmă,/ M-am pierdut pe-un strigăt plin.

Dac-au zis c-o să mă cheme,/ Nu înseamnă c-o să-i zic /Lutului să se așterne /Pentru marele nimic.

 

Nu ești treaz și, chiar de ai face-o,/ Lumea tot în cap îți dă. /Literele tac în urmă/ Prin cuvinte iar învii.”

Parinții fetei au dat alarma

Tânara a fost găsită moartă, la 1 mai 2021, de paznicul căminului după ce familia ei a dat alarma după ce au încercat în zadar să dea de ea la telefon. A fost chemat un echipaj medical, însă era prea târziu pentru ea.

Conform primelor date din anchetă, studenta ingerase mai multe medicamente.

Cei care o cunosc spun însă că fata era plină de viață și nu își explică de ce a recurs la un asemena gest. Mai mult, prietenii apropiați nici nu știau despre starea ei psihică.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

 

 
 
Loading...