Superstiții ca să ai mereu noroc la bani

Ultima actualizare:

    Banii sporesc în casa noastrăFoto: arhiva Click!
Banii sporesc în casa noastrăFoto: arhiva Click!

Trăim într-o lume invadată de incertitudini! De aceea, observăm în jurul nostru că, deseori, rudele, prietenii și colegii noștri caută remedii miraculoase pentru a avea bucurii sau pentru a alunga ghinionul. Unele superstiții se transmit chiar din moși- strămoși în familie, altele prind contur în copilăria sau în adolescența noastră

Cele mai multe superstiții se transmit în grupul relațional în care trăim și mulți dintre semenii noștri susțin că există superstiții ”adevărate”, deoarece când au ținut seama de ”sfatul” lor  norocul nu i-a ocolit. Credem sau nu în ele,  superstițiile aduc un strop de farmec în viața de zi cu zi.

Este foarte cunoscută zicala : ”Banii nu aduc fericirea!”. Deseori, acest proverb nu se confirmă în totalitate. Adunați bani, de valori diferite, într-o pungă, începând de joi dimineța, deoarece joi este ziua patronată de planeta Jupiter, care ne sporește șansa să nu risipim banii. Să adunăm bani în acest mod timp de 14, 21 sau 28 de zile, cifre care reprezintă multiplii lui 7, un număr foarte norocos. În tot acest timp, trebuie să purtați cu voi punguța cu aceste economii. Veți observa că proverbul ”Ban la ban trage!” se adeverește. 

Vă poartă noroc persoanele care nu v-au dezamăgit niciodată

În afaceri să colaborăm cu persoane calme, generoase și raționale. Acestea atrag energiile pozitive și proiectele comune vor fi bănoase. Dacă aveți nevoie de bani și vreți să împrumutați o anumită sumă  vă poartă noroc banii împrumutați în zilele de miercuri, joi și duminică de la persoanele care nu v-au dezamăgit niciodată.   

Atenție  în ce zile dați bani cu împrumut

Să nu dați bani  din casă în zilele de luni, în prima zi a lunii sau în ziua de Anul Nou, pentru că veți fi obligați să dați bani toată săptămâna, toată luna sau, și mai rău, tot anul. Deseori, acest proverb s-a dovedit valabil.

Adunați bani mărunți...

Aduce noroc dacă aduni bănuţi-monede într-un borcan, pe care să-l păstrezi în bucătărie, lângă o  pâine întreagă înfășurată într-un ștergar alb, timp de trei săptămâni. Economiile acestea vor atrage multe câștiguri suplimentare, susțin gospodinele care au pus în practică acest obicei străvechi.

Bancnota-piramidă atrage norocul

În portofel trebuie să păstrezi mereu măcar o bancnotă, indiferent de valoarea acesteia, dar s-o împătureşti încât să semene cu o  piramidă  (un triunghi). Când ești în criză de bani sau nu știi cum să scapi de un ghinion financiar, „piramida”- bancnotă te scapă de necaz, deoarece găseşti sursa sau sponsorul care să-ţi poarte noroc.

Nu dăruiți unui prieten un portofel gol!

Nu este bine să dăruiești unui prieten sau unei rude un portofel gol! Acest dar trebuie să conțină cel puțin o bancnotă sau un bănuț. În acest caz, ghinionul vă urmărește mai ales pe voi, apoi pe cel care primește darul.

Dacă primești un  portofel gol vei avea pagubă  

Vei avea o pagubă financiară dacă primeşti un portofel gol. Trebuie să-i spuneți persoanei care vă  dăruieşte portofelul- cadou să pună în el măcar un bănuţ pentru a atrage norocul. În acest caz, se spune că va avea bani șii cel care primeşte portofelul, dar şi cel care oferă un astfel de cadou.  

Să întâmplinăm noaptea Anului Nou cu bani în buzunar

La pragul dintre ani, în familiile care au firme, patronul trebuie  să ţină bani în mâna dreaptă, iar în cea stângă un pahar plin cu şampanie; ritualul aduce spor la bani şi relaţii amicale durabile.

Întâmpină ziua ta de naștere cu bani în buzunar

Și la aniversarea zilei tale de naștere trebuie să ai bani în buzunar. De asemenea, dacă ai posibilitatea să inaugurezi o pușculiță în această zi în formă de purceluș sau de cloșcă, pe care s-o hrănești cât poți de des,  norocul se va instala confortabil în casa ta.

Dacă găsești un bănuț în drumul tău

Dacă găseşti pe drum un bănuţ, poţi să-l ridici numai dacă moneda are cifra în sus (valoarea banului); în acest caz, banul îţi aduce noroc. Dacă eşti tentat să ridici banul de jos, iar acesta are stema în sus, moneda aceasta îţi va aduce ghinion şi pierderi financire. Nu este exclus, ca banul respectiv să fie aşezat astfel, în mod intenţionat, de cineva care vrea să scape de un ghinion financiar.

Broasca Feng Shui  vă poartă noroc

În magazinele cu obiecte ezoterice întâlnim celebra broscuţă norocoasă chinezească Feng-Shui, care ţine în gură un bănuţ găurit, mesagerul sporului în tradiţia chinezească. Broscuţa norocoasă din jad galben activează sporul în Feng Shui, iar această tradiţie este foarte bogată în simboluri norocoase. 

Un ritual care alungă paguba

Dacă în căminul tău toate merg prost, în tradiţia populară ortodoxă există un ritual care, în timp, a adus bucurii nesperate.  Persoana care vrea să urmeze tradiţia trebuie să postească timp de trei zile: miercuri, joi şi vineri. În acest timp, aceasta va rosti rugăciunea „Tatăl Nostru”, va alunga orice gând rău şi va medita asupra binelui care să vină în căminul său.  Vineri seara, persoana în cauză va prepara o prăjitură delicioasă . Când aceasta s-a rumenit, se aşează sub un ştergar nou, de culoare albă lângă o icoană. Sâmbătă dimineaţa, persoana se va ruga din nou: va rosti rugăciunea Crezul, apoi o rugăciune prin care invocați sporul şi bucuriile care să revină în casa voastră:  ”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu Cel prea Înalt, Mă rog ţie cu smerenie către a Ta slavă şi vrere/Dă-mi Puterea de a înmulţi Pâinile şi Peştii , cum a făcut în pustietate Puterea Ta Dumnezeiască/ Când ai săturat noroadele./ Vezi-ne Iisuse Hristoase Viaţa şi nevoile / Şi asemeni păsărilor cerului/Fă-ne să dobândim, / Tot ce ne este de trebuinţă /. Nu cerem Dmnezeule averi / Nu cerem bogăţii ,/ Ci doar atât cât cere trupul nostru muritor, pentru a vieţui în lumea în care ne-ai lăsat/Dumnezeule Prea Înalt. Prin puterea şi voinţa ta , din ceea ce avem / Prin mare mila Ta  Să dăm cu dragoste celor care nu au/, Astfel încât să se bucure / Şi cel străin/, şi cel nevoiaş/ şi cel bolnav/ De la masa noastră /, de la casa noastră/, de la toate ale noastre/ când nevoia bate la uşă/, Nu rămânem ferecaţi,/ci dăruim cu sufletul curat , mulţumindu-i lui Dumnezeu că avem de unde da./Din prinosul casei noastre/celor nevoiaşi /, celor străini /Dă-ne  bucuria Doamne/că suntem în stare de a da. Amin.

Apoi se taie prăjitura şi se împarte numai oamenilor nevoiaşi, dar nu rudelor sau prietenilor.

Cei care urmează acest ritual, vor avea numeroase bucurii  financiare și spirituale în casa lor.

Dacă cineva ne fură sporul casei

Fiecare persoană câştigă o sumă de bani.  Suma poate să crească sau să se micşoreze, în funcţie de modul cum o gospodărim. În acelaşi timp, Dumnezeu a îngăduit ca fiecare dintre noi să aibă un înger păzitor, un ghid spiritual, care se ocupă şi de veniturile noastre financiare. În tradiţia populară, acest înger se numeşte spor.  Există posibilitatea ca acesta să fie furat sau legat, să servească interesele altei persoane, mai ales ale celei care-l fură. De aceea, spune tradiţia, când este furat sporul casei, nu mai are cine să ne ajute să ne gospodărim : pierdem bani, cheltuim fără folos şi nu mai beneficiem de nici un leu câştigat.

Cum aducem sporul înapoi?   

Dacă cineva cere o bancnotă, dar îţi restituie aceeaşi bancnotă, se spune că prin acest simplu schimb de bani, persoana rău intenţionată îţi fură sporul. Desigur, în acest caz este vorba de un iniţiat, de persoane care cunosc rolul acestui ritual.

Rostiți rugăciuni pentru sporul casei și discutați cu duhovnicul vostru ! Gândiți pozitiv despre bani, nu spuneți frecvent că nu aveţi bani niciodată, nu spuneţi blesteme la adresa banilor și norocul  va reveni  înapoi în casa voastră.  

Unii preoţi cu mare har, spun că dacă primeşti bani de la un om cu faimă proastă sau de la un cămătar, să nu amesteci acei bani cu cei pe care-i ai în casă. Mai mult, spun aceşti iniţiaţi, acei bani se spală ( cu grijă) cu apă şi detergent, apoi se ”curăță” cu o cârpă cu agheasmă. . După purificare, banii respctivi se pun la uscat pe o suprafaţă plană. Când s-au uscat, puteţi să folosiţi banii respectivi. Pentru a aduce sporul înapoi, se spun rugăciuni, se ţine post negru  până la ora 24.              

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net