Supraviețuitoare Colectiv: «Înainte eram o norocoasă, acum stau doar prin spitale»

Ultima actualizare:

    Alexandra a rămas  cu cicatrici foarte  dureroase pe corp
Alexandra a rămas cu cicatrici foarte dureroase pe corp

Incendiul din “Colectiv”, din noaptea de 30 octombrie 2015, a spulberat vieţi şi vise. Jurnalista Alexandra Furnea (28 de ani) e în viaţă, însă visele ei au fost puse de-o parte, deocamdată, pentru că trece prin cea mai grea perioadă din viaţa ei. A suferit patru intervenţii chirurgicale, până acum, şi mai are de făcut cinci-şase ca să ajungă cât de cât la linia de plutire.

În acea noapte blestemată tânăra ziaristă a ajuns de urgenţă la spital cu arsuri pe mâna stângă, pe spate şi pe scalp. Reporterii Click! au reuşit să stea de vorbă cu Alexandra, după aproape un an de la tragedie, şi au aflat cum viaţa sa a luat o întorsătură neaşteptată. “Sunt bine, momentan, trăiesc. Acum, fac recuperare. Încă doi ani mi-a spus medicul că trebuie să merg pentru a ajunge să fiu funcţională. Până acum, am avut patru operaţii şi mai urmează să am încă cinci sau şase intervenţii chirurgicale. Trebuie să îmi operez toată mâna dreaptă, cicatricile de pe cap, că am o porţiune pe care nu îmi creşte părul şi am piele în plus între degete. Am dureri foarte mari, mă trezesc din somn, nu îmi este uşor prin ce trec. Mai ales când se schimbă vremea începe să mă doară tot corpul, am ajuns să fiu ca un barometru”.

Din lumina reflectoarelor, Alexandra a fost nevoită să renunţe la meseria sa pentru a merge la medic constant. “Înainte de acea noapte, mă simţeam extrem de norocoasă.

 Înainte de “Colectiv” poza  pentru prieteni fotografi
Înainte de “Colectiv” poza pentru prieteni fotografi

Aveam tot ce îmi doream, o carieră la care mulţi doar visează şi ce e mai scump: sănătate. Înainte, făceam şedinţe foto pentru prietenii mei, nu la nivel profesionist. Îmi plăcea doar să pozez. Eram o jurnalistă tânără care visa să ajungă cât mai sus, lucram la o revistă de muzică. Acum, stau prin spitale. Puteam să mă întorc la ei să lucrez, dar nu pot să muncesc o lună, după care să le spun că am nevoie de patru luni că trebuie să merg la controale”, a mai spus tânăra. Deşi e foarte frumoasă, Alexandra ne-a mărturisit că nu are un iubit şi că şi înainte de tragedia din club era tot singură: “Nu aveam un iubit, nu ştiu de ce. Probabil nu se aliniaseră planetele pentru mine”, ne-a spus tânăra.

«Nu există viaţă după Colectiv»

Violeta Naca, asistenta eroină de la „Colectiv”, le-a spus reporterilor Click! că nu îşi doreşte să-şi mai amintească acele clipe negre prin care a trecut: “În fiecare zi de 30 sunt tristă. Sunt părinte, mamă, şi mă gândesc la acei oameni care au avut copii acolo. Nu există viaţă după «Colectiv», nu mai este la fel. Trebuie să învăţăm să trăim cu acele amintiri. Oamenii care ne înconjoară au ajuns să fie ca nişte animale, uită!”, ne-a mărturisit femeia. Ea a vorbit şi despre cazul Alexandrei: “Are pe spate doar răni. Este cutremurător prin ce trece. Le-am văzut pe toate când erau carne vie”, a mai spus, cutremurată, Violeta.

Click! spune

64 de oameni au murit şi circa 200 au fost grav răniţi, în 30 octombrie 2015, în urma incendiului din clubul „Colectiv”. Focul a izbucnit după ce scânteile artificiilor au aprins buretele de pe tavan. Mulţi dintre spectatorii la concertul din acea seară ar fi scăpat poate cu viaţă dacă hala avea mai multe ieşiri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net