Tânărul care a înotat 24 de ore în scop caritabil: «Nu mă opresc aici»

Ultima actualizare:

    Gabriel Drăghici spune că niciun lucru nu e imposibil atâta vreme cât îţi propui să-l înfăptuieştiFoto Arhivă Personală
Gabriel Drăghici spune că niciun lucru nu e imposibil atâta vreme cât îţi propui să-l înfăptuieştiFoto Arhivă Personală

O fetiţă grav bolnavă a primit o nouă şansă la viaţă fiindcă gestul lui a mişcat mii de oameni, dornici acum s-o ajute. Gabriel Drăghici, gălăţeanul care a înotat 24 de ore în scop caritabil, povesteşte cât de greu i-a fost să termine proba de foc, dar şi ce bucurie a simţit când totul s-a isprăvit.

Gabriel Drăghici, tânărul care a înotat 24 de ore în scop caritabil, se confesează în Click!

Un om simplu, cu ambiţii mari, a reuşit ceea ce mulţi credeau că se va solda cu eşec. Gabriel Drăghici (37 de ani), gălăţeanul cu inimă mare şi plămâni de fier a înotat 24 de ore fără oprire, nu pentru faimă, nici pentru bani, ci pentru a culege altfel de roade. „Îmi place să cred că gestul meu a schimbat mentalitatea oamenilor dintr-un oraş de provincie, că a sensibilizat comunitatea să sară în ajutorul unor oameni care sunt la greu. Judecând după publicul numeros care mi-a urmărit evoluţia şi după banii care s-au strâns pentru micuţa Evelina, pot spune că demersul meu şi-a atins scopul”, ne-a spus Gabriel, la 24 de ore după ce a ieşit din bazinul de înot.

Pentru a înota o zi şi o noapte fără oprire, Gabriel a depus eforturi considerabile. Chiar şi când a fost la un pas de hipotermie, el a ales să meargă mai departe. „Apa a fost foarte rece (18 grade). Când temperatura corporală îmi scăzuse la 34,5 grade, m-au mutat în bazinul acoperit, însă nici aici nu mi-a fost prea bine, căci bazinul era prea mic. Am ieşit din nou şi, pentru a-mi crea condiţii mai bune, turnau apă caldă peste mine, cu furtunul. După şase ore de înot a început să mă doară umărul stâng, durere cu care am mers până la final. Când mai aveam două ore am realizat câtă lume mă susţine de pe margine. Atunci mi-am zis că şi dacă îmi rup mâna tot merg mai departe”, mărturiseşte Gabriel. Originar din Galaţi, Gabi lucrează într-o bancă din Capitală. Nu face sport de performanţă, dar şi-a propus să-şi supună corpul la teste extreme. S-a înscris la maratonul internaţional Bucureşti şi visează să participe la o cursă aparent imposibilă, care are loc în Mexic (38 km înot, 1.800 km pe bicicletă şi 422 km alergare). „Nu mă opresc aici. Voi continua să alerg, să înot, să fac tot ce pot în scop caritabil. Dar ştiu sigur că nu voi mai înota 24 de ore”, ni se confesează Gabriel, care a devenit primul român amator care a înotat o zi şi o noapte fără oprire.

Click! spune

Gabriel Drăghici e căsătorit şi are o fetiţă de  6 ani, Ziais. După ce a susţinut mai multe campanii umanitare în Bucureşti, Gabi s-a întors în oraşul natal cu scopul de a aprinde flacăra speranţei şi la Galaţi. Cu ajutorul unei fundaţii a aflat povestea tristă a Evelinei Ştefania Dicu, o fetiţă de un an şi trei luni care suferă de fibroză chistică, o afecţiune genetică ce afectează plămânii şi sistemul digetiv. Cei care vor s-o ajute o pot face donând bani în conturile de pe site-ul evelinainvingemucoviscidoza.galantom.ro.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net