Te învăţăm să alegi cel mai bun ştrand

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Suntem în plină vară, iar la sfârşit de săptămână piscinele, ştrandurile şi bazinele sunt arhipline. Însă, dacă nu ştii cum să alegi corect locul de scăldat, s-ar putea să te trezeşti cu boli de piele de care nu vei scăpa cu una cu două. Aşadar, atenţie! Click! îţi spune cum să alegi cel mai sigur ştrand şi cum să eviţi îmbolnăvirile.

Cât de curată este apa?

În cazul în care ajungi la ştrand şi observi că apa din bazin este tulbure, nefiltrată corespunzător sau chiar murdară, este recomandat să renunţi la a face baie. Mai mult decât atât, în apă se pot aduna frunze uscate sau căzute din copaci, fire de iarbă, insecte, fire de păr, pot fi aruncate coji de seminţe, sticle de plastic de suc şi pahare de bere.

Există punct de prim-ajutor?

În cazul în care ai nevoie de un prim ajutor medical (ţi-ai luxat glezna, ai făcut insolaţie, te-ai tăiat în cioburi, te-ai înţepat într-un gard etc) există în cadrul ştrandului personal calificat care să-ţi acorde îngrijirile necesare? Pune-ţi această întrebare înainte de a alege ştrandul la care să te duci.

Vezi dacă se respectă normele de igienă

Angajaţii ştrandului trebuie să asigure normele de siguranţă, curăţenie şi igienă. Zona trebuie să fie dotată cu coşuri de gunoi. Priveşte cu atenţie în jurul tău: ţi se pare curat? Există gunoaie aruncate prin iarbă? Ai văzut plimbându-se în voie câini comunitari? Dacă da, este recomandat ca data viitoare să alegi un alt ştrand.

Atenţie la starea grupurilor sanitare!

Pentru a preveni îmbolnăvirile, fii atent la starea grupurilor sanitare. Acestea trebuie să fie în permanenţă igienizate! Un grup sanitar sigur care nu prezintă pericol pentru sănătate trebuie să fie curat, dotat cu gresie, faianţă şi chiuvete în stare de funcţionare.

Sfaturi pentru siguranţa ta

Când cobori în bazinul cu apă trebuie să fii foarte atent la trepte. Aflându-se sub apă treptele bazinului pot fi foarte alunecoase!

Este interzis să te arunci în apă pentru că poţi răni persoanele din jurul tău.

Nu intra în apă dacă ai răni deschise. Poţi infecta grav persoanele care se scaldă în acel moment pe lângă tine.

Când mergi la toaletă, foloseşte întotdeauna papuci! Nu intra în grupul sanitar în picioarele goale!

 Înainte de a intra în apă, dar şi după ce te-ai scăldat, este obligatoriu să faci duş.

Cum putem preveni afecţiunile dermatologice

Înotul în piscine poate cauza numeroase afecţiuni ale pielii care apar din cauza unei dezinfecţii incorecte sau insuficiente a apei. Printre ele, ciuperca piciorului, dermatita de contact, infecţiile bacteriene, acneea. Iată cum le putem preveni.

* duşul efectuat înainte şi mai ales după baia în piscina, utilizând săpun sau gel de duş şi insistând asupra spălării feţei şi a ochilor* purtarea de ochelari de apă şi evitarea înghiţirii apei* evitarea folosirii la comun a prosoapelor de plajă* evitarea contactului direct cu sezlongul; * evitarea piscinelor sau ştrandurilor cu apă tulbure sau care au un miros pregnant de clor* purtarea de papuci şi evitarea mersului desculţ pe betonul sau gresia de pe marginea bazinelor, sau pe grătarul de la duş* prezentarea la medicul dermatolog în cazul apariţiei oricăror modificări ale aspectului pielii.

5 sfaturi importante

Specialiştii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului ne oferă câteva sfaturi de care este bine să ţinem cont atunci când mergem la ştrand.

* supraveghetaţi atent copiii, chiar dacă există piscine cu apă mică. * existenţa unui registru de evidenţă a calităţii apei;* existenţa avertizărilor de adâncime vizibile clar poziţionate în punctele de maximă adâncime şi bine delimitate faţă de trambuline, platforme etc;* existenţa anexelor precum vestiare, duşuri şi grupuri sanitare separate pentru femei şi bărbaţi; * interzicerea accesului în bazin a persoanelor care au plăgi deschise, dermite, dermatoze sau boli transmisibile.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net