Testele de imunitate, pentru prima dată la noi în țară. Ce înseamnă, pe cine ajută și unde se fac

Ultima actualizare:

    Testul de imunitate este diferit de cel pentru depistarea Covid-19
Testul de imunitate este diferit de cel pentru depistarea Covid-19

Testele pentru depistarea nivelului de anticorpi SARS-COV-2 din sânge se vor putea face de mâine și la noi în țară. Acestea indică dacă o persoană a avut sau nu coronavirus și care este nivelul de imunitate dobândit.

Spitalul Județean din Oradea este primul din România unde se vor putea face aceste teste de imunitate, anunță Bihoreanul, citat de Hotnews. Ele sunt diferite de testele clasice pentru depistarea Covid-19. Testarea de anticorpi nu arată dacă o persoană este infectată la acel moment, ci dacă a fost în trecut infectată și a dezvoltat sau nu anticorpi. ”Prezenţa anticorpilor SARS-Cov-2 sau IgG indică dacă o persoană asimptomatică a avut Covid-19 şi a dezvoltat anticorpi, dar şi în ce grad, ajutând astfel la identificarea persoanelor care au fost expuse la coronavirus şi au dezvoltat un răspuns imun”, a explicat Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean.

Potrivit acestuia, spitalul a achiziționat 1.500 de teste de la o companie americană, urmând ca de vineri, 15 mai, oricine va putea fi testat, la cerere. Deocamdată nu este stabilit prețul. Aceste teste sunt utile celor care vor să călătorească în străinătate (mai ales că se discută despre un așa-numit pașaport epidemiologic), celor care au nevoie de spitalizare pentru alte afecțiuni decât cele considerate urgente, inclusiv angajatorii ar putea apela la ele pentru testarea angajaților.

„În condiţiile în care în întreaga lume se intensifică programele de testare pentru a oferi o imagine mai clară privind răspândirea coronavirusului, dar şi imunizarea, o comisie multidisciplinară din cadrul spitalului a decis să adoptăm şi testarea nivelului de anticorpi SARS-Cov-2 din sânge”, a mai spus Gheorghe Carp.

Și Marea Britanie vrea să facă provizii serioase cu astfel de teste de imunitate. Potrivit The Telegraph, citat de Mediafax, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din UK este în negocieri cu o companie farmaceutică elvețiană pentru a achiziționa milioane de kituri.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net