Topul celor mai ieftine credite de nevoi personale în lei

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sărbătorile te-au lăsat cu buzunarele goale? Dacă nu ai încotro, poţi face un credit de nevoi personale în lei, dar asta doar după ce afli care sunt toate ofertele băncilor. Iată mai jos topul 6 al celor mai ieftine credite în lei realizat de jurnaliştii „Adevărul”.

Pentru a realiza clasamentul creditelor de consum cu cele mai mici dobânzi, jurnaliştii „Adevărul” au făcut simularea pentru un împrumut de 20.000 de lei, echivalentul a 4.460 euro, pe o perioadă de 3 ani  şi au folosit calculatorul portalului financiar conso.ro. 

  • Millenium Bank, cea mai mică dobândă. Pentru cei care au veniturile virate într-un cont deschis la Millenium Bank,  dobânda anuală efectivă (DAE) este de 9,36%. Pentru cei 20.000 lei împrumutaţi pe o perioadă de 3 ani, contractantul va achita o rată lunară de 638 lei, iar suma totală de rambursat va fi de 22.882 lei. Banca nu percepe comision de acordare a creditului, de administrare sau de rambursare anticipată şi nici nu solicită asigurări. Dobânda împrumutului e fixă în primele şase luni, ulterior devenind variabilă, în funcţie de evoluţia indicatorului ROBOR la 6 luni la are se adaugă 6%. Creditul se adresează celor cu un venit de peste 4.500 lei (sub acest prag, rata dobânzii creşte cu 2 puncte procentuale). Banca permite în cazul acestui credit posibilitatea amânării plăţii unei rate lunare. 
  • La Volksbank plăteşti 639 lei rata lunară. La Volksbank, dobânda e variabilă pe toată perioada de creditare (în funcţie de evoluţia indicarorului ROBOR la 6 luni plus 6,99%), iar DAE e de 9,72%. Rata lunară e de 639 lei, iar suma totală de rambursat se ridică la 23.004 lei. Împrumutul poate fi contractat de persoanele cu vârsta minimă de 18 ani, cu un venit de minimum 1.552 lei. 
  • La Banca Românească DAE este de 9,92%. Cea de-a treia poziţie în top este ocupată de Banca Românească, oferta fiind valabilă pentru cei care îşi încasează veniturile într-un cont deschis la această bancă. Astfel, dobânda este variabilă (ROBOR la 3 luni plus 4,6%), iar DAE ajunge la 9,92%. Rata este de 652,2 lei pe lună, iar suma totală de rambursat se ridică la 23.000 lei. Împrumutul se acordă persoanelor cu vârsta minimă de 24 de ani, iar venitul solicitantului trebuie să depăşească 1.577 lei pe lună. 
  • 23.108 lei suma rambursată la UniCredit. La UniCredit Consumer Financing, DAE este de 10,06%. Dobânda este variabilă, în funcţie de evoluţia indicatorului ROBOR la 3 luni, la care se adaugă o marjă de 7,91%. Rata va fi de 642 lei pe lună, iar suma totală de rambursat ajunge la 23.108 lei. 
  • Banca Transilvania, ofertă de refinanţare. Cei care încasează salariul într-un cont deschis la Banca Transilvania pot contracta un credit de nevoi personale de la această bancă, cu o dobândă anuală efectivă de 10,14%. Dobânda este fixă pe toată perioada de derulare a creditului. Rata lunară se ridică la 642,5 lei, iar costul total al împrumutului va fi de 23.131 lei. Această ofertă este însă valabilă doar pentru refinanţarea creditelor acordate după 31 octombrie. 
  • La Alpha Bank costul împrumutului este de 23.221 lei. La Alpha Bank, creditul de nevoi personale Alpha Rapid (împreună cu card de credit sau overdraft) are o dobândă anuală efectivă de 10,49%. Dobânda este variabilă (ROBOR la 3 luni plus 7,9%). Rata este de 642 lei pe lună, iar costul total ajunge la 23.221 lei. Creditul se acordă persoanelor cu vârsta minimă de 21 de ani. 

Românii preferă împrumuturile în moneda naţională

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat anul trecut că revenirea creditării în lei este nu numai firească, ci şi de dorit. „Eu nu spun adio creditului în valută, eu cred că suntem la capătul unui drum în care creditul în valută era dominant. Eu spun adio debalansării, unui dezechilibru masiv între creditarea în moneda locală şi creditarea în valută. În România, ponderea creditului în valută a scăzut după multă vreme sub 60%, iar prognoza noastră este că se duce chiar sub 50%, ceea ce reprezintă o evoluţie pozitivă” a precizat Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR a recomandat băncilor să acorde o importanţă mai mare calităţii creditării decât cantităţii.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net