Trei români închiși în Italia au evadat în 8 minute

Ultima actualizare:

    Penitenciarul Sollicciano,  de lângă Florenţa, a fost  construit în 1983 şi are o  capacitate de 700 de prizonieri
Penitenciarul Sollicciano, de lângă Florenţa, a fost construit în 1983 şi are o capacitate de 700 de prizonieri

Luni, 20 februarie. Ora 20.00. Penitenciarul Sollicciano, din Florenţa, Italia. Românii Costel Bordeianu, Dănuţ Costel Ciocan şi Constantin Cătălin Doncin îşi pregătesc evadarea.

Înnoadă mai multe cearşafuri, între ele folosind o sârmă dură şi subţire, numită în puşcărie “capete de înger”. Se află la etajul doi într-o zonă semideschisă a penitenciarului. Ultima verificare a agenţilor de pază a fost la ora 19.00. Au la dispoziţie exact 10 minute până se schimbă garda. 


    Costel  Bordeianu
Costel Bordeianu

Unul dintre români este închis din luna septembrie şi a fost condamnat la trei ani de închisoare. Ceilalţi doi au fost arestaţi săptămâna trecută pentru un furt de electronice dintr-un apartament. Poliţiştii spun că fac parte dintr-o bandă de 25 de membri care se ocupă de trafic, prostituţie şi jafuri. Leagă funia făcută din cearşafuri de zăbrele, profită că 90% din camerele video ale penitenciarului nu funcţio-nea-ză şi ajung în curtea pe-nitenciarului. 


    Dănuţ  Costel Ciocan
Dănuţ Costel Ciocan

Conform viceprimarului Eleuterio Grieco, unul dintre gardieni ar fi sesizat mişcare în curte şi ar fi dat alarma, dar reţeaua de comunicare nu funcţiona. Românii au sărit gardul şi au dispărut cu ajutorul unei maşini care îi aştepta.


    Constantin  Cătălin Doncin
Constantin Cătălin Doncin

În urmă cu doar opt minute Costel Bordeianu, Dănuţ Costel Ciocan şi Constantin Cătălin Doncin erau în interiorul penitenciarului. Acum autorităţile vor să închidă penitenciarul pentru a-l re-nova. Evadarea românilor, care sunt daţi în urmărire generală la nivel european, vine după alte două incidente: martie 2004, cinci albanezi evadează cu ajutorul unei funii făcute din cearşafuri, iar în luna ianuarie 2015 un marocan se face nevăzut profitând de aceleaşi breşe în securitate. 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net