Luni, 20 februarie. Ora 20.00. Penitenciarul Sollicciano, din Florenţa, Italia. Românii Costel Bordeianu, Dănuţ Costel Ciocan şi Constantin Cătălin Doncin îşi pregătesc evadarea.


Înnoadă mai multe cearşafuri, între ele folosind o sârmă dură şi subţire, numită în puşcărie “capete de înger”. Se află la etajul doi într-o zonă semideschisă a penitenciarului. Ultima verificare a agenţilor de pază a fost la ora 19.00. Au la dispoziţie exact 10 minute până se schimbă garda. 

11-special-2-8956154.jpg

evadati, romania, italia, penitenciar, bresa securitate
Costel Bordeianu

 

Unul dintre români este închis din luna septembrie şi a fost condamnat la trei ani de închisoare. Ceilalţi doi au fost arestaţi săptămâna trecută pentru un furt de electronice dintr-un apartament. Poliţiştii spun că fac parte dintr-o bandă de 25 de membri care se ocupă de trafic, prostituţie şi jafuri. Leagă funia făcută din cearşafuri de zăbrele, profită că 90% din camerele video ale penitenciarului nu funcţio-nea-ză şi ajung în curtea pe-nitenciarului. 

11-special-3-56562615611.jpg

evadati, romania, italia, penitenciar, bresa securitate
Dănuţ Costel Ciocan

 

Conform viceprimarului Eleuterio Grieco, unul dintre gardieni ar fi sesizat mişcare în curte şi ar fi dat alarma, dar reţeaua de comunicare nu funcţiona. Românii au sărit gardul şi au dispărut cu ajutorul unei maşini care îi aştepta.

11-special-4-44512515151.jpg

evadati, romania, italia, penitenciar, bresa securitate
Constantin Cătălin Doncin

În urmă cu doar opt minute Costel Bordeianu, Dănuţ Costel Ciocan şi Constantin Cătălin Doncin erau în interiorul penitenciarului. Acum autorităţile vor să închidă penitenciarul pentru a-l re-nova. Evadarea românilor, care sunt daţi în urmărire generală la nivel european, vine după alte două incidente: martie 2004, cinci albanezi evadează cu ajutorul unei funii făcute din cearşafuri, iar în luna ianuarie 2015 un marocan se face nevăzut profitând de aceleaşi breşe în securitate. 

Loading...