Trei ursuleţi orfani au fost salvaţi de la moarte sigură

Ultima actualizare:
Boogster a rămas orfan astă iarnă
Boogster a rămas orfan astă iarnă

Ursoaica s-a speriat de vânători şi l-a pierdut. Micul Boogster a fost găsit de un localnic şi crescut până în această primăvară. Alţi doi ursuleţi s-a pierdut de mamă şi au fost găsiţi de un vânător. În cele din urmă, cei trei pui au fost duşi la „orfelinat”, într-o rezervaţie specială.

O soartă tristă ar fi avut micuţul Boogster  în această iarna. Ursuleţul s-a născut la sfârşitul anului trecut, într-o pădure din Transilvania unde ocolul silvic a organizat o vânătoare de mistreţi. Bârlogul unei ursoaice a fost descoperit şi distrus, iar femela a fugit cu puiul în gură pentru a se salva. Ursoaica a scăpat puiul şi a fost prea speriată să se întoarcă după el. Un localnic a luat puiul acasă, iar în această primăvară l-a dus la orfelinatul de urşi din Harghita.

În luna februarie, alţi doi pui de urs au fost separaţi de mama lor în Munţii Călimani. Angajatii unei companii de exploatare a lemnului a distrus bârlogul ursoaicei. Aceasta a fugit, iar puii erau prea mici pentru a-i putea căra. Angajaţii i-au găsit aproape îngheţaţi şi i-au dus acasă. Şi aceştia au ajuns la orfelinatul urşilor din Harghita.


    Boogster a rămas orfan astă iarnă
Boogster a rămas orfan astă iarnă

Ursuleţii s-au obişnuit deja cu noua lor casă şi, alături de Boogster, le place să exploreze zona şi îşi petreac cea mai mare parte a timpului jucându-se.

Pe un teren de câteva hectare, ursuleţii cresc în ţarcuri izolate complet de oameni. La început, puii stau în carantină pentru mai multe săptămâni, sub supraveghere medicală. Apoi, ei sunt eliberaţi într-un ţarc mult mai mare, unde se pot căţîra, pot săpa în pământ, pot căuta hrană şi se pot juca cu alţi urşi. În a treia fază, ursuleţii sunt pregatiţi individual de către un expert în fauna sălbatică pentru a dezvolta un comportament natural specific speciei.

Eliberarea in salbaticie depinde de dezvoltarea individuală a fiecărui urs şi se face in general la vârsta de 2 ani. Înainte de a fi eliberaţi, ursuleţii sunt echipaţi cu zgărzi GPS, care permit echipei să monitorizeze animalele.

Vier Pfoten a început acest proiect, de protejare a urşilor, în 2004.

La Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Harghita au fost aduşi până acum 60 de ursuleţi orfani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net