Uite cum alegi corect produsele de igienă corporală

Ultima actualizare:

    Produsele de igienă corporală trebuie alese în aşa fel încât să nu-ţi afecteze sănătatea
Produsele de igienă corporală trebuie alese în aşa fel încât să nu-ţi afecteze sănătatea

Baia este locul în care păstrăm majoritatea produselor de igienă corporală. Însă, nu întotdeauna cumpărăm şi produsele potrivite!  Uite la ce să fim atenţi când cumpărăm săpunul, prosoapele, bureţii de baie, şamponul şi periuţa de dinţi.

Cum alegem săpunul?Foarte mulţi dintre noi suntem tentaţi să folosim săpunuri antibacteriene cât mai puternice.  Însă, pentru uzul zilnic, acest tip de săpun nu este recomandat. Acesta degresează lipidele produse în scop protector de către piele, iar lipsa acestei pelicule invizibile de grăsimi pielea va fi expusă agresiunilor din mediu, va avea o rezistenţă mai scăzută şi te poti trezi cu afecţiuni dermatologice.

Nu folosi buretele de baie la comun!Bureţii de baie utilizaţi la comun, de membrii întregii familii,  predispun la transmiterea infecţiilor cutanate – fie ele bacteriene, micotice sau virale. Bureţii de baie pot reţine murdăria şi diverse particule organice care faciliteaza transmiterea infecţiilor. Nu mai punem la socoteală faptul că buretele, prin natura lui, reţine umezeala, un mediu propice formării bacteriilor sau sporilor de mucegai. Schimbă o dată la trei luni buretele şi înlocuieşte-l cu unul nou!

Periuţa de dinţi, cu peri moi şi capete rotunjiteMedicii stomatologi ne recomandă să schimbăm periuţa de dinţi o dată la trei luni sau chiar mai repede. De asemenea, este indicat să cumpărăm produse care au perii moi sau medii rontunjiţi. Periuţa de dinţi ar trebui să aibă capătul de periaj mic, pentru a putea fi manevrată cât mai bine şi pentru a avea o putere cât mai mare de curăţare.

Cumpără şamponul în funcţie de tipul tău de păr!Şamponul nu se cumpără la întâmplare deoarece, dorind sa-ţi faci un bine, îţi faci un mare rău. De exemplu, dacă ai părul gras, un produs pentru păr uscat, pe lângă faptul că nu-şi va face efectul, îl va îngrăşa şi mai tare!  un alt sfat: dacă ai părul foarte deteriorat (fire despicate, păr fără strălucire şi volum) este de preferat să cumperi un şampon cu ingrediente naturale şi să nu-ţi agresezi podoaba capilară cu foarte multe chimicale.

Prosoapele de baie, din bumbac

prosoapele de baie dar şi halatul trebuie să fie din bumbac. Bumbacul este un material natural, care absoarbe umiditatea, lasă pielea să respire şi nu provoacă alergii.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net