Uite cum păstrezi în siguranţă medicamentele

Ultima actualizare:

Păstrează medicamentele în ambalajul originalMedicamentele se păstrează în ambalajul lor original iar prospectul nu se aruncă! Asta, din mai multe motive. În primul rând, pe ambalaj este trecută denumirea medicamentului şi astfel nu rişti să confunzi pastilele între ele. În al doilea rând, pe ambalaj este trecut termenul de valabilitate al pastilelor. Dacă îl arunci s-ar putea să iei pastile expirate. În al treilea rând, cutia protejează medicamentele de umiditate dar şi de lovituri. Fiolele, de exemplu, se pot sparge dacă nu sunt păstrate în cutia lor originală. Maimult decât atât, în ambalaj medicamentul îţi menţine pe toată perioada de valabilitate proprietăţile corecte.

Vaccinurile şi insulina se ţin în frigiderExistă o serie de medicamente care trebuie să fie depozitate în frigider: unele antibiotice, soluţii recomandate pentru copii, insulina, vaccinurile, unele creme şi unguente după ce se desigilează tubul sau siropurile. Vaccinurile de toate tipurile şi insulina se ţin la temperaturi între două şi şase grade Celsius. La căldură ele devin inactive.

Nu pune pastilele în baie sau bucătărieFereşte medicamentele de umezeală, aburi şi diferenţe de temperatură. De asemea, evită să ţii medicamentele în lumina directă a soarelui. Cel mai neinspirat loc pe care îl poţi alege pentru păstrarea medicamentelor este dulăpiorul din baie sau bucătărie. Din cauza aburilor, a umezelii excesive, a temperaturilor ridicate medicamentele îţi pot pierde proprietăţile.Supozitoarele, de exemplu, se pot topi, iar pastilele efervescente de asemenea, îţi pierd calităţile.

Alege un loc uscat şi întunecosDepozitaţi medicamentele într-un dulăpior de lemn sau plastic care se poate închide cu cheia. Ele trebuie să stea într-un loc uscat, întunecos şi la temperatura camerei. Este de preferat ca acest loc să fie undeva pe hol sau în dormitor. Pastilele pentru dureri de cap sau de dinţi nu au nevoie să fie depozitate în locuri speciale. Acestea pot fi păstrate şi într-un sertar.

Nu arunca medicamentele expirate la gunoiFie ai întrerupt un tratament, fie ai primit maim ulte pastile decât aveai nevoie, fie medicamentele au expirat, nu le arunca în coşul de gunoi. Aceste medicamente pot fi duse la farmacie. Dacă le arunci la gunoi, într-o clipă de neatenţie, acestea pot ajunge în mâinile copiilor şi ingerate de aceştia. Nu pune în pericol viaţa copilului tău, du medicamentele la orice farmacie. Nu vei fi refuzat.

Atenţie la ambalajul pastilelor vândute în cantităţi mai miciExistă situaţii în care farmacistul îţi vinde un medicament într-o cantitate mai mică. De exemplu, în loc să cumperi o cutie, ceri doar câteva pastile. Ele nu mai sunt ambalate în cutia lor originală, ci în ambalaje diferite. Farmacistul este obligat să menţioneze în scris pe ambalajul respectiv denumirea produsului, cantitatea eliberată, modul de administrare, termenul de valabilitate şi modul de păstrare.

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net