Uite cum să cureţi corect electrocasnicele din bucătărie!

Ultima actualizare:

    După ce ai gătit  nenumărate feluri de mâncăruri şi probabil ai folosit  toate electrocasnicele din bucătărie, acum a venit  timpul să le cureţi cu atenţie.
După ce ai gătit nenumărate feluri de mâncăruri şi probabil ai folosit toate electrocasnicele din bucătărie, acum a venit timpul să le cureţi cu atenţie.

Dacă curăţenia de dinainte de Sărbători a fost temeinică, cea de după n-ar trebui să-ţi ia atât de mult timp sau să fie atât de grea. După ce ai gătit nenumărate feluri de mâncăruri şi probabil ai folosit toate electrocasnicele din bucătărie, acum a venit timpul să le cureţi cu atenţie.

Curăţă frigiderul cu detergent de vase

 E foarte important să cureţi frigiderul periodic. Înainte să treci la treabă, îndepărtează rafturile interioare. Interiorul frigiderului, cât şi cel al congelatorului, pot fi curăţate cu apă şi detergent de vase, acţionând cu mişcări verticale de sus în jos.

simeon stalpnicul png

Poţi aplica aceeaşi metodă şi pentru curăţarea rafturilor, un truc practic fiind să nu foloseşti mănuşi de cauciuc pentru cele din sticlă.

E la fel de simplu să cureţi şi exteriorul. Ar trebui să insişti asupra garniturilor de cauciuc, deoarece mizeria depozitată în timp poate duce la deteriorarea lor. Înainte să reaşezi alimentele în frigider, şterge spaţiile curăţate cu o lavetă uscată pentru a îndepărta orice urmă de umezeală care ar putea favoriza apariţia mucegaiului.

Foloseşte oţet pentru cuptorul cu microunde

Pereţii interiori se şterg folosind o cârpă curată, apă şi detergent de vase. Înainte de această acţiune pune la fiert o cană de apă şi un sfert de cană de oţet. După ce dă în clocot, introdu vasul în cuptor şi lasă să se evapore timp de câteva minute. În acest fel vei elimina grăsimea mai uşor.

simeon stalpnicul png

Tava de sticlă se spală în chiuvetă, la fel ca oricare vas. Şi în acest aparat se adună mirosuri de la numeroasele alimente preparate. Înlăturarea lor presupune să ţii peste noapte în cuptor un vas cu apă şi oţet/suc de lămâie. Curăţă cuptorul săptămânal sau de două ori pe lună.

Dă faţă nouă cuptorului cu bicarbonat

Bicarbonatul, oţetul, sarea şi sucul de lămâie sunt aliaţii tai. În combinaţie cu oţet alb distilat sau cu suc de lămâie, foloseşte bicarbonatul pentru a curăţa straşnic cuptorul, şi vei vedea că dacă acesta este puţin cald, orice urmă de grăsime va dispărea imediat.

simeon stalpnicul png

La fel vei proceda şi dacă alegi să înlocuieşti bicarbonatul cu sarea. Grătarelor cuptorului, care au zone înnegrite, le poti reda strălucirea punându-le în chiuvetă cu apă caldă şi cu ¼ amoniac, nu înainte de a te asigura că spaţiul este bine ventilat.

Lămâie pentru maşina de spălat vase

Maşinile de spălat vase din bucătărie pot să favorizeze apariţia mucegaiului şi a bacteriilor din cauza umidităţii din interiorul şi din jurul lor. Iată cum trebuie curăţate.

simeon stalpnicul png

Şterge marginile uşilor maşinii de spălat vase pentru a curăţa urmele de apă şi grăsime.

Scapă de mirosul neplăcut aerisind după fiecare folosire, folosind zeamă de lămâie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net