Uite de ce se strică aşa de repede electrocasnicele

Ultima actualizare:

Studiul arată că producătorii construiesc intenţionat aparatele cu piese de proastă calitate sau uzate, ca să fie siguri că uscătorul de păr, periuţa electrică de dinţi sau mixerul se strică imediat după expirarea garanţiei.

Cercetătorii au examinat piesele mai multor aparate electrocasnice şi au ajuns la concluzia că clienţii sunt înşelaţi atunci când cumpără un produs. De exemplu, produsele ELKO sunt nişte condensatoare care se folosesc de obicei la televizore sau calculatoare. Ele costă în mod normal foarte puţin, între 1 şi 3 lei, dar dacă sunt de calitate proastă pot scurta viaţa aparatului şi cu 10 ani.

Chiar dacă repararea aparatului ar fi ieftină şi nu ar dura mult, acesta poate ajunge uşor în coşul de gunoi, pentru că utilizatorul nu ştie exact ce s-a stricat. De obicei, oamenii preferă să cumpere altul nou în loc, gândind că „reparaţia costă mai mult decât un televizor nou".

La aparatele de bucătărie, cum ar fi mixerele, sunt folosite piese din plastic, care în cel mult 3 ani se uzează în aşa fel încât dispar pur şi simplu din aparat. La periuţele electrice de dinţi şi telefoane mobile este foarte greu să fie depistată această problemă, întrucât aceste produse nu pot fi deşurubate.

De asemenea, radiatoarele folosite pentru maşinile de spălat, la fel ca şi freoanele de la aparatele de aer condiţionat sunt mai mici decât ar trebui.

Aceste piese costă de două ori mai mult decât cele mai mari şi ţin de două ori mai puţin. Rezultatul tuturor acestor defecţiuni ajunge, astfel, direct în buzunarul producătorilor, pentru că utilizatorii preferă în majoritatea cazurilor să cumpere unul nou, decât să îl ducă pe cel vechi la reparat. 

La ce să fii atent la cumpărături?

Produsele electrocasnice se cumpără ţinând cont de nişte reguli foarte clare. Uite la ce să fii atent când cumperi frigiderul, hota de bucătărie, aspiratorul şi fierul de călcat!

Atenţie la funcţiile fierului de călcat!

- Funcţia de încălzire în trepte - poţi alege temperaturi diferite în funcţie de materialul textil pe care-l calci. - Funcţia anticalcar - păstrează rezervorul curat, evitând depunerea de calcar. - Funcţiile jet aburi şi stropire - jetul de aburi şi posibilitatea umezirii materialului prin stropire cu apă te ajută în procesul de călcat.

La o hotă cu capacitate mare de evacuare

Dacă ne referim la hote care absorb aerul, atunci trebuie să ne intereseze capacitatea de evacuare. Aceasta se măsoară în metri cubi de aer aspirat şi evacuat în exteriorul bucătăriei în decursul unei ore. O hotă de bucătărie performantă poate evacua între 300 şi 700 metri cubi de aer pe oră.

Vrei aspirator? Verifică puterea de aspirare

Când cumperi un aspirator, atenţie la puterea motorului şi puterea de aspirare. Puterea de aspirare poate avea de la 300W până la 500W, în timp ce puterea motorului este mult mai mare, de la 1400-2500 W. Alege un aspirator care are mai multe funcţii de ajustare a puterii de aspirare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net