Un medic cere lockdown pentru toți, inclusiv pentru vaccinați: „Dacă o mai lălăim, ne scufundăm de tot”

Ultima actualizare:

    Izolare și măsuri stricte pentru toată lumea! Doar așa am putea depăși valul 4, e de părere dr. Vasi RădulescuFoto: Mediafax
Izolare și măsuri stricte pentru toată lumea! Doar așa am putea depăși valul 4, e de părere dr. Vasi RădulescuFoto: Mediafax

În ciuda situației critice în care ne aflăm, în valul 4 al pandemiei, România încă e relaxată. Se poate merge la film, la restaurant, la bar, la nuntă. Ce-i drept, o pot face doar vaccinații și persoanele care au trecut prin boală în ultimele 6 luni, însă aceste mici excepții doar pun paie pe foc și duc la proteste. Medicul Vasi Rădulescu e de părere că trebuie pus piciorul în prag și intrat în lockdown general.

„Să pronunțe cineva dintre oficiali, mai repede așa, cuvântul magic - LOCKDOWN. Pentru toată lumea. Inclusiv pentru vaccinați. Pentru că, dacă o mai lălăim, ne scufundăm de tot. Știu sigur că vaccinații nu se vor supăra, pentru că cei mai mulți dintre ei au priceput în ce suntem, au suficientă empatie. De ce lockdown și pentru ei? Pentru că nu avem timp să mai cernem între X și Y. Presiunea e prea mare. La noi va merge doar cu măsuri dintre cele mai dure. Îmi pare rău să tot zic asta. Doar că 331 de decese nu reprezintă decât o mică parte din ce poate fi în perioada următoare”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Raed Arafat: Să respectăm măsurile existente!

Nu este singurul care susține măsura unui lockdown general. Medicul timișorean Octavian Jurma a fost demult pentru această soluție, însă autoritățile nu par să o agreeze. Raed Arafat a declarat miercuri la Digi24 că măsurile actuale sunt suficiente pentru a controla situația. Dacă se respectă! „La acest moment, eu consider că, dacă am respecta măsurile pe care le avem şi dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situaţia. Din păcate, am văzut imagini chiar în weeend-ul trecut, la anumite cluburi care ţineau festivităţi cu dansuri, la 2 dimineaţa, care nu respectă absolut nicio regulă. Asta este iresponsabilitatea la momentul ăsta din partea unora şi din cauza cărora am ajuns în această fază”.

Între timp, starea de alertă din România va fi prelungită duminică, 10 octombrie, pentru încă 30 de zile, iar măsurile actuale rămân în vigoare. 

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net