Un medic de familie renunță la pacienții care nu se vaccinează

Ultima actualizare:

    Dr. Cătălin Petrencic este medic de familie într-o comună din Călărași
Dr. Cătălin Petrencic este medic de familie într-o comună din Călărași

Dr. Cătălin Petrencic, medic de familie în comuna Mânăstirea din Călărași, a anunțat marți pe pagina sa de Facebook că va renunța la pacienții care refuză să se vaccineze anti-COVID-19. În sprijinul ideii sale, el vine cu un argument legal.

„Asigurații, conform art. 231, alin e) din Legea 95/2006, au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului. Conform acestui articol de lege, anunț public de acum că toate persoanele înscrise la mine, care refuză vaccinarea anti-COVID-19, vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie. Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienții care nu cred în recomandările pe care le fac”, a scris medicul.

Medicul a anunțat că renunță la pacienții care nu se vaccinează

Mai departe, recunoaște că e dreptul pacienților de a refuza vaccinarea, însă astfel fac dovada că nu au încredere în el, ca medic, în recomandările lui. „În cei 33 de ani de practică, am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculări și nu am avut reacții adverse decât foarte puține și minore. Cred în vaccinuri, chiar și în cele nou apărute sau schimbate în acești ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importantă a activității de prevenție”.

„Oamenii trebuie să realizeze că nu există altă soluție”

Într-o intervenție la Digi24, medicul a explicat cum i-a venit această idee radicală. „Am avut o discuție mai aprinsă cu o pacientă cronică, cu mai multe boli, care mi-a spus clar că ea nu se vaccinează. Mi se pare anormal ca un pacient înscris la mine cu asemenea comorbidități să aibă asemenea reacție. Oamenii trebuie să realizeze că nu ne jucăm, că situația este una dură și nu există altă soluție la momentul actual pentru a încerca să revenim la viața de dinainte”.

Nu e prima dată când medicul își „dă afară” pacienții care au opinii medicale. „În toți acești ani, am avut o singură persoană care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil și i-am cerut să-i ia fișa și să se mute la alt medic. Ceea ce a și făcut”, povestește Cătălin Petrencic. În mai puțin de o zi, postarea a adunat peste 550 de comentarii, unele pozitive, multe altele nu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net