UPDATE Şedinţă cu scântei la şcoala unde predă învăţătoarea şpăgară

Ultima actualizare:

    Dana Blându a fost înregistrată când cerea bani
Dana Blându a fost înregistrată când cerea bani

Astăzi vom afla dacă va fi pedepsită Dana Blându, învăţătoarea de la Şcoala 10 din Capitală care a fost înregistrată în timp ce certa părinţii că dau prea puţini bani pentru cadouri. Are foarte multe şanse să scape cu o sancţiune minoră.

UPDATE În acest moment are loc Adunarea Consiliului de Adiministraţie al Şcolii 10. Neoficial, s-a aflat că directoarea şcolii şi-a dat demisia în timpul şedinţei.

Învăţătoarea, părinţii, alte cadre didactice au fost audiate, iar astăzi vom afla rezultatul anchetei Inspectoratului Şcolar Bucureşti în legătură cu acest caz scandalos.

Dana Bându spune că a strigat la părinţi să dea mai mulţi bani într-un anume contest pe care nu l-a explicat.  Părinţii sunt împărţiţi: unii vor să nu se bage, alţii ar da bani în continuare şi doar câţiva sunt revoltaţi. Conducerea şcolii ar dori să nu se păteze numele unităţii de învăţământ.

Remus Pricopie, ministrul educaţiei a declarat miercuri, la TVR:  „Fondul clasei poate exista doar ca iniţiativă a părinţilor şi este ilegal dacă este gestionat de şcoală, prin învăţătoare, profesori sau director.”

Pricopie a mai spus că el, în calitate de părinte, nu a contribuit cu bani la şcoală, dar au fost organizate activităţi cum ar fi curăţenia în clasă, iniţiate şi gestionate financiar de părinţi.

Ministrul Educaţiei a adăugat că fondul clasei cerut şi gestionat de reprezentanţi ai şcolii poate avea chiar şi încadrare penală.

Întrebat de ce nu sunt suspendaţi de la catedră profesorii cercetaţi sau chiar condamnaţi, Remus Pricopie a explicat că, pentru acest demers, sunt necesari „mai mulţi paşi”, în conformitate cu Codul Muncii, scrie Mediafax.

Cu alte cuvinte, ministrul se plânge că nu există o bază legală să care să permită să scoată din învăţământ profesorii şpăgari, iar Dana Blândul ar putea să îşi păstreze locul de muncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net