Uraa! De la toamnă merg la şcoală în clasa zero!

Ultima actualizare:

    Mihăiţă a trecut cu bine de evaluare şi este pregătit de studiiFoto: Click!
Mihăiţă a trecut cu bine de evaluare şi este pregătit de studiiFoto: Click!

Bucurie mare în rândul prichindeilor care vor merge în toamnă în clasa ”zero”. În aceste zile, cei care nu au încă 6 ani sunt evaluaţi pentru ca specialiştii să spună dacă sunt pregătiţi sau nu să înceapă şcoala.

Mihăiţă a fost ieri un copil fericit. A aflat că din toamnă va fi elev. Are 5 ani şi patru luni şi îi era frică să nu fie prea mic pentru a fi primit la şcoală. El va împlini 6 ani abia în noiembrie, de aceea ieri a fost la evaluare, unde un specialist urma să spună dacă este pregătit să fie şcolar.

“El nu a fost emoţionat, dar noi, părinţii, am fost îngrijoraţi că nu se va descurca. Nu ştiam ce se va întâmpla la această evaluare. Mihăiţă a luat totul în joacă şi a răspuns la toate întrebările. Doamna care l-a evaluat i-a arătat mai multe cartoane cu desene, iar Mihai a trebuit să recunoască anotimpurile, figurile geometrice etc. A trebuit să despartă nişte cuvinte simple în silabe, să spună zilele săptămânii. Nimic complicat. Ne-a dat răspunsul la sfârşitul testării care a durat circa 15 minute. Totul este bine, din toamnă Mihăiţă va fi şcolar. Abia aşteaptă, mai ales că va fi împreună cu prietenii lui de la grădi”, ne-a spus Bogdan, tatăl copilului. Când a ieşit din grădiniţă, Mihăiţă a sărit în sus de bucurie că va fi elev.

Băieţelul şi-a îmbrăţişat viitorii colegi
Băieţelul şi-a îmbrăţişat viitorii colegi

Părinţii a peste 180.000 de prichindei au emoţii în aceste zile, când află unde pot să îşi înscrie copiii în clasa “zero”, când pot depune dosarele, câte locuri sunt şi dacă este nevoie de o evaluare. Sâmbătă, de pildă, cele mai multe şcoli au programat ”Ziua porţilor deschise”, când părinţii pot veni să vadă unde vor învăţa copiii lor, de la toamnă.

Cererile de înscriere pot fi făcute până în 6 martie, online sau la unitatea de învăţământ de reşedinţă. Programul este fi de luni până vineri, între orele 8.00  şi 20.00, iar sâmbăta între orele 8.00 şi 13.00.

Click! spune

  • La înscriere aveţi nevoie de: 
  • cerere de înscriere
  • copie certificat de naştere copil
  • copie carte de identitate ambii părinţi
  • fişa de vaccinări (de la medicul de familie)
  • dosar plic

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net