După ce Genius Travel a lăsat baltă 147 de clienţi, şi agenţia de turism Mareea anunţă că intră în insolvenţă şi informează turiştii că de azi nu mai garantează vacanţele.


UPDATE "Până astăzi n-a rămas niciun turist fără vacanță, toți au fost rerutați, relocați, acolo unde au fost situații să nu mai putem să achităm, s-au dat variante alternative. Pentru zilele următoare, pentru turiștii care urmează să-și efectueze vacanțele, vom încerca, împreună cu ceilalți touroperatori și cu partenerii hotelieri, să găsim variante, opțiuni, astfel încât să nu rămână fără vacanțe. N-o să-și piardă nimeni vacanța. Suntem în comunicare cu fiecare turist care urmează să-și facă vacanța prin agenția noastră și le oferim variante alternative, împreună cu partenerii noștri", a declarat Marius Usturoiu, pentru Profit.ro, precizând că este vorba de câteva sute de turiști cărora le încep rezervările în perioada următoare. În total, agenția Mareea a deservit anul acesta un număr de circa 60.000 de turiști'', a declarat patronul Marius Usturoiu, conform Profit.ro.

"Cu părere de rău vă anunțăm că MAREEA este începând de astăzi, 03.09.2016, în imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. În consecință vom declanșa procedura de insolvență și vom încerca, în perioada imediat următoare, să gestionăm exclusiv rezervările curente (turiștii aflați în acest moment în unitățile de cazare din țară și străinătate). Astfel, începând cu data de 04.09.2016 nu vom mai putea onora niciuna dintre rezervările confirmate. Pentru recuperarea sumelor datorate de către MAREEA, vă rugăm să vă adresați asiguratorului societății (polița de insolvabilitate nr: 8100258X ) și să faceți demersurile necesare pentru recuperarea sumelor", a anunţat azi agenţia.

Situaţia este critică şi pentru alte agenţii de turism din ţară. Potrivit Digi24, jumătate dintre ele riscă să îşi piardă licenţa, în următoarele două săptămâni, pentru că nu au făcut dovada către Autoritatea Naţională pentru Turism că au o poliţă de asigurare valabilă, în caz de insolvenţă sau faliment.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: