V-a plecat copilul de acasă? 8 sfaturi pentru a vă umple timpul

Ultima actualizare:

    De când n-aţi mai  avut o seară liniştită,  în care să vă relaxaţi  jucând table?
De când n-aţi mai avut o seară liniştită, în care să vă relaxaţi jucând table?

V-aţi bucurat pentru copilul vostru când a intrat la liceu sau la facultate într-un centru bun din alt oraş. Însă acum, că a plecat la acea  şcoală şi aţi rămas singuri, vi se pare casa pustie. Psihologii numesc acest sentiment „sindromul cuibului gol”. Nu trebuie să cădeţi în depresie! O nouă viaţă plină de bucurii poate începe şi după plecarea copilului de acasă.

"Există părinţi care şi-au transformat copiii în cei mai buni prieteni, confidenţi, într-un sprijin pentru activităţile lor, sau în persoana asupra căreia să-şi concentreze toată dragostea şi atenţia. Când copiii se fac mari şi pleacă de acasă, apare sindromul «cuibului gol». Părinţii se simt singuri, iar viaţa lor pare fără sens", spune psihologul Click!, Mihaela Vintilă.

Dependenţa părinţilor de copil apare mai ales în cuplurile în care nu prea există legătură afectivă, iar părinţii îşi fac din copil un idol. În special mamele cad mai uşor în depresie, mai ales dacă s-a obişnuit de-o viaţă să-i calce hainele, să-i pună masa, să aibă grijă de el.

Evident, acum părinţii simt că le lipseşte ceva, că ziua trece mult mai greu. Dar ca să nu sufere prea mult, ar trebui să încerce să vadă partea plină a paharului. O nouă viaţă, la fel de frumoasă, poate începe pentru părinţi atunci când rămân singuri.

De când n-aţi mai  avut o seară liniştită,  în care să vă relaxaţi  jucând table?
De când n-aţi mai avut o seară liniştită, în care să vă relaxaţi jucând table?

- Nu renunţaţi la activităţie obişnuite. Dacă până acum găteaţi în fiecare zi, nu renunţaţi la această activitate în ideea că "nu mai aveţi pentru cine face". Vă puteţi bucura împreună cu soţul de o plăcintă bună cu un pahar de vin roşu.

- Nu renunţaţi la micile bucurii. De exemplu, dacă până acum obişnuiaţi să puneţi flori prin casă, nu vă abateţi de la obicei.

- Refaceţi-vă viaţa socială. Ieşiţi cu vechii prieteni, pe care i-aţi neglijat până acum, mergeţi în vizite.- Ieşiţi în oraş. Puteţi lua o cină la un restaurant cochet sau puteţi merge la film, la teatru sau chiar la o plimbare prin parc

- Luaţi-vă un animal de companie. Dacă simţiţi nevoia unui suflet în casă, de care să aveţi grijă, un căţel e cel mai potrivit.

- Mergeţi în vacanţe. Acum este momentul să profitaţi cu adevărat de timpul liber pe care îl aveţi. Alegeţi destinaţii liniştite, la mare sau la munte, vizitaţi oraşe în care nu aţi fost până acum.

- Cultivaţi-vă hobby-urile. Dacă vă place să vă jucaţi la calculator, să citiţi, să pictaţi, să faceţi sport, să mergeţi cu bicicleta prin parc, acum este momentul prielnic. Ba mai mult, acum aveţi timp să învăţaţi o limbă străină, să luaţi nişte cursuri pe care vi le doreaţi.

- Redescoperiţi-vă. Dacă până acum amândoi vă concen­traţi doar asupra copilului, plecarea acestuia e un bun moment să acordaţi mai multă atenţie atât dumneavoastră, cât şi celuilalt partener. Poate redescoperiţi dragostea demult apusă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net