Vaccinul Pfizer, acum și pentru copii. De când vor putea fi imunizați cei mici

Ultima actualizare:

    În SUA, copiii cu vârste între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinați chiar de săptămâna viitoare. Se lucrează și la un ser pentru copiii mai miciFoto: Shutterstock
În SUA, copiii cu vârste între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinați chiar de săptămâna viitoare. Se lucrează și la un ser pentru copiii mai miciFoto: Shutterstock

Și cei mici vor putea fi vaccinați. Serul Pfizer urmează să fie autorizat săptămâna viitoare în SUA pentru vaccinarea adolescenților în vârstă de peste 12 ani. Același lucru s-ar putea întâmpla în Europa, din iunie. Iar din toamnă, compania va pune pe piață un vaccin pentru copiii cu vârste între 2 și 11 ani.

Laboratorul farmaceutic american Pfizer a depus în SUA o cerere de autorizare de urgență a vaccinului său, în vedere imunizării adolescenților cu vârstă cuprinsă între 12 și 15 ani. Presa americană scrie că aprobarea ar putea-o obține chiar săptămâna viitoare și tot de atunci să înceapă vaccinarea. De altfel, în SUA, preşedintele Joe Biden a lansat marţi o ”nouă fază” a campaniei vaccinare anticovid, în care sunt vizaţi adolescenţi şi americani mai reticenţi, cu un nou obiectiv - vaccinarea cu cel puţin o doză a 70% dintre americani până la Ziua Naţională, la 4 iulie.

În România, copiii între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinați din vară

Pfizer a depus toată documentația și la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), iar autorizația ar putea fi acordată luna viitoare, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. „Ne așteptăm ca în zilele următoare FDA să acorde această autorizație și foarte probabil ca luna următoare și EMA să elibereze autorizația, astfel încât în această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, cu acordul părinților”, precizează medicul militar. Potrivit grupului farmaceutic, eficiența, în cazul copiilor, este de 100%.

Se lucrează la vaccinul pentru grupa de vârstă 2-11 ani

Dar asta nu e tot. A fost dezvoltat și un vaccin pentru copiii mici, cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani, pentru care Pfizer va cere autorizație începând din septembrie. Astfel, din toamnă, poate și în România următorul an școlar va începe în condiții mai bune. În acest moment, serul Pfizer se administrează tinerilor de peste 16 ani.

Spitalele sunt pline de copii bolnavi de COVID


    Coronavirusul îi pune în pericol pe cei care suferă de alte boli și au imunitatea scăzută
Coronavirusul îi pune în pericol pe cei care suferă de alte boli și au imunitatea scăzută

Chiar dacă la începutul pandemiei credeam că cei mici sunt majoritatea asimptomatici în caz de infectare, situația s-a schimbat pe parcurs. Noua tulpină din Marea Britanie se pare că a afectat masiv nu doar adulții, ci și copiii, unii cu vârste sub 10 ani. În urmă cu exact o lună, 167 de minori bolnavi de COVID erau internați în spitale, dintre care 16 la ATI. „O parte dintre copii au comorbidități, pot să sufere de boli cronice imunodeprimante care să îi facă fragili în fața răspunsului la infecția COVID. Iar ce am observat la această tulpină nouă din Marea Britanie este că afectează mai mult vârstele mici și se transmite mult mai ușor, spre deosebire de tulpina inițială”, declara în aprilie medicul Andreea Moldovan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net