Veste bună pentru cei care au avut, chiar și fără să știe, Covid-19

Ultima actualizare:

    Cu toții sperăm să învingem până la urmă acest virus
Cu toții sperăm să învingem până la urmă acest virus

95% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus au dezvoltat anticorpi și un anumit tip de imunitate, arată un studiu efectuat în China. Vestea este una îmbucurătoare legat de evoluția pandemiei.

Cercetarea realizată pe 285 de pacienți a avut loc la Chongqing Medical University din China și a vizat două tipuri de anticorpi: imunoglobulina M (IgM), prezentă la scurt timp de la apariția infecției și care oferă protecție de scurtă durată, și imunoglobulina G (IgG), care oferă protecție pe o perioadă mai lungă, precizează Daily Mail, citat de stirileprotv.ro. În prima săptămână de boală doar 40% din pacienți au avut un răspuns imun, cu imunoglobulina M. Procentul a crescut în a doua săptămână la 95%, când aproape toți au dezvoltat și imunoglobulina G. Deocamdată nu se știe cât poate dura protecția oferită de răspunsul imun.

Autoritățile din România speră ca această protecție să dureze cel puțin până la finalul următorului sezon rece, când se așteaptă valul doi al pandemiei. Este motivul pentru care s-a decis testarea națională de la 1 iunie, ale cărei rezultate pot indica starea de imunizare a populației. Se consideră că mulți români au făcut deja boala, dar, neavând simptome, nu au știut.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că, dacă avem o populație foarte puțin imunizată, putem să ne așteptăm la un val doi foarte puternic. ”Vom vedea. Dacă am avut o mare masă a populaţiei României imunizată, atunci vom putea spera că următorul val va fi unul de mică amploare şi atunci se va continua ca într-o gripă sezonieră. Dacă avem o populaţie foarte puţin imunizată, putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”, a spus Tătaru la Digi24.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net