VIDEO Absolventă de nota 10, a visat la o carieră în România, dar a ajuns să facă 250 ture în jurul firmei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ionela Lungu (23 de ani), angajata care şi-a reclamat patronul pentru că ar fi supus-o mai multor umilinţe, spune că şi-a dorit dintotdeauna să ajungă ingineră şi să aibă o carieră în România, indiferent de salariul pe care îl primea. Tânăra, şefă de promoţie în grupa sa de absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie, a fost nevoită să suporte toanele unui patron care neavând ce să îi dea de lucru, a pus-o să înconjoare sediul firmei de 250 de ori.

Hunedoreanca Ionela Lungu a trecut cu greu peste umilinţele suferite la locul de muncă, o firmă de proiectare de instalaţii de gaz din Hunedoara, condusă de un consilier local din municipiu, Jane Mărgăon.

Calvarul tinerei a început, după cum povesteşte ea, la începutul acestui an, când afacerile patronului său nu mai funcţionau. Nefiind în graţiile şefului şi pentru că avea o vechime de câteva luni în firmă, hunedoreanca se aştepta să fie dată afară, însă patronul a preferat să o determine într-un mod brutal să îşi depună demisia.

Ture în jurul clădirii şi femeie de serviciu

M-a pus să fac ture în jurul clădirii şi să îi raportez apoi de câte ori am înconjurat-o sau să fac munca femeii de serviciu. Eu am fost angajată ca inginer proiectant, după ce am absolvit facultatea cu cea mai mare medie dintre studenţii secţiei de Autovehicule Rutiere, cu 9,27. Cred că motivul umilinţelor la care am fost supusă a fost faptul că am fost angajată ca absolventă, iar patronul primea subvenţii de la stat pentru că m-a încadrat în muncă. Dar dacă m-ar fi dat afară, ar fi trebuit să înapoieze banii şi dobânda aferentă. Astfel a preferat să mă determine să plec", a povestit inginera.

Şi-a dorit carieră în România

Ionela Lungu spune că şi-a dorit dintotdeauna să aibă o carieră în inginerie şi să rămână să muncească în ţară. A învăţat pe brânci la facultate, pentru a fi prima din grupa ei. A mai lucrat pe perioada verii într-un service auto, la munca de jos, însă a crezut că jobul obţinut anul trecut ca inginer proiectant a fost un pas înainte în cariera ei.

„Mi-a plăcut să muncesc aici, chiar dacă salariul ne era calculat în ore, cam 6,8 lei pe oră primeam, adică 1.200 de lei pe lună. Dacă aveam liber, patronul considera că am stat acasă deci nu am muncit, aşa că ne erau tăiate orele, chiar şi dacă trebuia să stăm acasă de sărbătorile legale", a povestit Ionela.

Rămasă acum fără loc de muncă, hunedoreanca se aşteaptă să primească ultimii bani de la firma din Hunedoara şi totodată, aşteaptă rezultatul controalelor ITM Hunedoara, în urma plângerilor ei, anunţate pentru aceste zile la firma consilierului local Jane Mărgăon.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net