Vine Crăciunul! Ce să fac mai repede? Iată 9 sfaturi să nu te stresezi

Ultima actualizare:

    Gospodinele nu ştiu ce  să facă mai repede înaintea  Sărbătorilor: curăţenie,  aprovizionare, mâncare  şi cadouri
Gospodinele nu ştiu ce să facă mai repede înaintea Sărbătorilor: curăţenie, aprovizionare, mâncare şi cadouri

Vizite-surpriză din partea rudelor şi prietenilor, petreceri peste petreceri, mese bogate şi multă voie bună. E parte din magia Sărbătorilor de iarnă, pe care o simţim cu toţii în case în pragul Crăciunului. Gospodinele ştiu însă că până la o sărbătoare ca-n poveşti sunt necesare multe pregătiri, care ne consumă mai mereu nervi şi timp preţios. Iată 9 moduri în care poţi scăpa de stres când organizezi masa de Sărbători, potrivit unor specialişti citaţi de livebetteramerica.aol.com.

Organizează un bufet suedez!

Organizarea mesei pentru un număr mare de musafiri necesită timp şi solicită efort, ca să nu mai punem la socoteală spaţiul „de desfăşurare". Soluţia o reprezintă bufetul suedez: invitaţii se servesc singuri şi se aşază unde doresc.

Fă curăţenie în frigider înainte de aprovizionare!

Elimină din frigider lucrurile inutile. Nu de alta, dar vei fi nevoit să faci cumpărături şi nu vei avea unde să le depozitezi. Să îţi reorganizezi frigiderul pe ultima sută de metri ar fi un motiv suplimentar de stres.

simeon stalpnicul png

Serveşte în farfurii de unică folosinţă!

Debarasarea mesei este întotdeauna un motiv de stres. Mai ales dacă trebuie să te apuci să speli vesela şi tacâmurile. Farfuriile de unică folosinţă te pot scuti de orice efort!

simeon stalpnicul png

Cumpără produse semipreparate!

Nu trebuie să iei totul de la zero, când te apuci de gătit. Ţi-ar răpi timp preţios şi... nervi! În comerţ există o gamă largă de produse preparate sau semipreparate, care îţi pot uşura munca semnificativ.

Alege numai reţete pe care le-ai mai încercat!

Nu trebuie să-ţi încarci meniul cu reţete „exotice" şi sofisticate. Mai ales dacă nu le-ai mai încercat niciodată. Rişti un eşec de proporţii şi nu vei mai avea timp să „repari" nimic.

Împarte responsabilităţile!

Nu te feri să delegi responsabilităţi. Un ajutor în bucătărie, mai ales în zile de Sărbătoare, îţi poate reduce la jumătate volumul de muncă. Poţi să ceri ajutorul chiar invitaţilor. Vor simţi astfel că le apreciezi compania, dar şi... îndemânarea.

Foloseşte robotul de bucătărie!

Pui ingredientele şi îţi vezi în continuare de treabă. Când te întorci, totul este gata. Ajutorul robotului de bucătărie este de nepreţuit pentru gospodinele aflate în criză de timp.

Acceptă sugestiile invitaţilor în materie de meniu!

Nu pierde prea mult timp cu lista de meniu. Mai ales dacă invitaţii se oferă să aducă propriile lor „creaţii" culinare. Aşa vei avea o masă bogată, pentru toate gusturile, cu un minimum de efort.

Prepară meniul cu o zi înainte!

Multe preparate, mai ales prăjiturile, pot fi începute lejer cu o zi înainte. Lasă pentru ultima zi doar detaliile şi ornamentele şi te vei bucura de timp pentru activităţi mult mai plăcute în sânul familiei.

Bărbaţii, superficiali în materie de cadouri

În materie de cadouri, bărbaţii stau cum nu se poate mai prost la capitolul design şi ambalaj. Cu mai puţin simţ estetic decât femeile, şi mai puţin interesaţi de aspect, ei bat recordul la timpul de împachetare a unui cadou: 60 de secunde, comparativ cu 3 minute, în cazul femeilor, conform unui studiu apărut în Daily Mail.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net