Violenţele elevilor schimbă regulamentul şcolar

Ultima actualizare:

    SANCŢIUNI
SANCŢIUNI

Numărul şi gravitatea cazurilor de violenţă în şcoli au speriat autorităţile. Elevii se lovesc, se înjunghie, se droghează, fac sex cu profesorii. Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei, a anunţat că regulamentul şcolar va fi modificat.

Sancţiunile vor fi mai aspre, atât pentru elevii indisciplinaţi, cât şi pentru profesorii implicaţi. „Eu nu aş lăsa nici o persoană străină să se plimbe singură prin şcoală. Aş cere profesorului de serviciu să însoţească persoana respectivă acolo unde are treabă. Mai mult, în timpul orelor, poarta ar trebui să rămână închisă", a spus Ecaterina Andronescu.

Dacă exista deja această prevedere, eleva de la Colegiul „Petru Rareş" din Capitală nu ar mai fi fost bătută de un părinte. Se propune, de exemplu, exmatriculare pentru consum sau comercializare de droguri şi etnobotanice în perimetrul şcolii. De asemenea, vor fi condiţii stricte în organizarea excursiilor,  astfel încât să nu mai fie posibil un nou caz cu eleve „violate" de profesori. Ministrul a declarat că noul regulament va fi gata în această săptămână. (Marina Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net