Violeta Alexandru: «Eu sunt pregătită săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor»

Ultima actualizare:

    Ministrul Muncii, Violeta AlexandruInquam Photos / George Călin
Ministrul Muncii, Violeta AlexandruInquam Photos / George Călin

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că alocaţiile copiilor vor fi mărite şi că este pregătită ca săptămâna viitoare să se prezinte în Guvern cu o propunere de creştere a alocaţiilor. Ministrul a adăugat că premierul i-a solicitat să pregătească documentele în acest sens.

Violeta Alexandru a fost întrebată, marţi seară, la B 1 TV despre creşterea alocaţiilor şi a afirmat: ”Premierul m-a rugat să mă pregătesc în acest sens şi permiteţi-mi să am în primul rând o discuţie cu domnia sa. În mod evident, suntem conştienţi de decizia Curţii şi vom găsi o soluţie şi aici. PNL este partidul care a crescut alocaţiile, adică nu e vorba că nu înţelegem sau că nu suntem conştienţi că există această nevoie, dar să dublezi, eu vă spun, la minister, în fiecare dimineaţă am proiecte PSD două teancuri, două teancuri de proiecte legislative să dublăm, să triplăm, să dublăm, să triplăm. Orice are nevoie de mai mult în ţara aceasta, în mod cert. Problema este că atât este bugetul, iar din el trebuie să acoperi toate aceste nevoie. A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu e o abordare responsbilă. Prin urmare, premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens”. 

Citește și:

Curtea Constituțională dă undă verde dublării alocațiilor. Ce urmează?

În ceea ce priveşte declaraţiile unor lideri ai PSD cum că dublarea alocaţiilor nu reprezintă o sumă ”astronomică”, ministrul Muncii a declarat că ”să spui dublu, triplu este o abordare profund iresponsabilă”.

”Nu este mult şi PNL, nu PSD, în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei, tocmai pentru că ştim că nu este mult, dar să spui dublu, triplu este o abordare profund iresponsabilă. Da, vom creşte alocaţiile. Eu sunt pregătită săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Ludovic Orban: „Guvernul nu-și permite dublarea alocațiilor”

Pe 21 iunie, premierul Ludovic Orban afirmă că Guvernul nu-şi permite dublarea alocaţiilor, suma necesară fiind de 7 miliarde de lei. Pe 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la dublarea alocaţiilor. Legea adoptată de Legislativ şi promulgată pe 14 ianuarie de şeful statului stabileşte alocaţiile pentru copii după cum urmează:

  • 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3);
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.”

În schimb, pe 16 ianuarie, Guvernul a amânat, prin Ordonanţă de Urgenţă, dublarea alocaţiilor, până la 1 august, însă la începutul lunii iunie, Parlamentul a respins proiectul de act normativ propus de Guvern care prevedea amânarea dublării alocaţiilor pentru copii până la 1 august. Dublarea alocaţiilor copiilor, de la 150 la 300 de lei, este prevăzută în Legea bugetului pentru 2020, însă Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de aplicare până la 1 august.

Citește și:

Ludovic Orban: "Nu ne permitem dublarea alocaţiilor. Majorarea pensiilor cu 40% nu poate fi susținută financiar"

Noi scenarii de creştere a pensiilor de la 1 septembrie 2020

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net