Vrea un milion de euro daune după ce a fost declarat mort din greşeală

Ultima actualizare:

Tânărul care şi-a petrecut copilăria prin centrele de plasament din cauza neglijenţei din sistemul sanitar cere daune morale în instanţă. Gelu Pintilie a dat în judecată statul român pentru că nu s-a bucurat de o viaţă normală alături de familia lui. „Încă nu am decis câţi bani voi cere statului român. Însă avocata mea mi-a spus că ar putea fi vorba până la un milion de euro. Sunt conştient că nu voi primi atâţia bani", a declarat Gelu Pintilie.

Tânărul a fost despărţit de familie în anul 1980, când avea doar 5 luni. În plângerea adresată instanţei, Gelu Pintilie povesteşte că doctorul de familie i-a spus mamei sale că trebuie să fie internat pentru că suferea de distrofie de gradul I.

Când Paraschiva Pintilie a venit să-l ia acasă medicii i-au spus că l-au transferat la un spital din Ungheni. Ajunsă aici femeia a aflat că micuţul de cinci luni a murit şi a fost incinerat.

Însă, potrivit ieşeanului, în actele din evidenţa spitalului la numele mamei a fost trecut Luminiţa Pintilie, în loc de Paraschiva Pintilie. 

Astfel, tânărul a ajuns să locuiască în mai multe case de copii. „Menţionez că în centrele de plasament am avut parte de un regim mai rău ca cel din penitenciar. Nu eram îngrijiţi corespunzător, nu eram trataţi ca nişte oameni", precizează ieşeanul în plângerea adresată instanţei.

Acesta susţine că s-a îmbolnăvit din cauza condiţiilor din centrele de plasament, a fost abuzat şi mai târziu nu şi-a putut face acte şi nu s-a putut angaja.

Gelu Pintilie a încercat să îşi găsească mama, dar pentru că datele ei erau greşite i s-a comunicat că femeia s-a mutat în Libia sau locuia în Reşiţa. Abia în 1999 tânărul şi-a întâlnit familia.

Acum la 31 de ani, ieşeanul doreşte să fie despăgubit pentru nedreptatea care i s-a făcut. 

„Din cauza actelor întocmite  greşit de reprezentanţii instituţiilor statului nu am fost integrat în familia mea biologică, unde puteam avea o viaţă cât de cât decentă, alături de surorile mele. Consider că dacă reprezentanţii statului român nu ar fi făcut aceste greşeli cu siguranţă eu nu mai eram internat în centre de plasament", a precizat Gelu Pintilie, în plângerea adresată instanţei.

Primul termen al procesului va fi pe 11 noiembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net