Vrei o casă? Ce alegi, apartament într-un bloc nou sau într-unul vechi? (P)

Ultima actualizare:

    Ai întrebări? Scrie-ne, iar un specialist Click! îţi va răspunde negreşitFoto Shutterstock
Ai întrebări? Scrie-ne, iar un specialist Click! îţi va răspunde negreşitFoto Shutterstock

Cumpărarea unui cămin este cu siguranţă visul oricărui român, mai ales că studiile arată că am format dintotdeauna un popor de ... proprietari.

Dar ce să alegi atunci când îţi cauţi o locuinţă? Un apartament într-un bloc nou sau unul într-un imobil vechi? De la preț până la condițiile de locuit sau vecini, locuințele noi au avantaje multiple. Îţi dăm zece motive pentru care ar trebui să alegi un apartament nou în dauna unuia vechi.

Preţ. Dacă în urmă cu câţiva ani, apartamentele noi erau un obiectiv destul de greu de atins, în prezent achiziționarea unui cămin recent construit pare a fi cea mai potrivită alegere. În ultimii trei ani, criza imobiliară a dus la scăderea preţurilor, astfel că tot mai mulţi cumpărători îşi îndreaptă atenţia spre imobilele nou construite.

Totul e nou. De multe ori, românii aleg să facă credite şi pe 30 de ani pentru a-şi cumpăra o locuinţă într-un bloc vechi. Cu aceiaşi bani poţi avea casa visurilor tale, nou-nouţă. Unde mai pui că un apartament vechi, chiar dacă e renovat și reamenajat, va fi întotdeauna predispus la mai multe probleme decât un apartament nou. Nimeni nu-şi doreşte să se mute într-un bloc vechi şi să scoată bani din buzunar pentru reparaţii.

Siguranţa familiei. Cutremur? Nici o grijă! Imobilele noi sunt proiectate şi construite conform normativelor actuale de siguranţă, aşa că sunt mult mai sigure decât construcţiile vechi în caz de cutremure sau incendii.

Comunitate selectă de vecini. Cine se aseamănă se adună! Vrei să ai parte de linişte, curăţenie, civilizaţie? Atunci ai nimerit bine. Aici, fiecare îl respectă pe cel de lângă casă, iar majoritatea vecinilor sunt familii tinere cu copii. Cei mici pot creşte într-un mediu de viaţă la un standard superior.

Spaţii comune îngrijite. Nu trebuie să-ţi mai faci griji că terasele, holurile sau subsolurile nu sunt curăţate. Într-un complex rezidenţial spaţiile comune sunt îngrijite şi vei avea toate avantajele care să-ţi facă viaţa mai uşoară şi mai frumoasă. Tu şi familia ta veţi trăi într-un mediu întreţinut şi sigur.

Loc de joacă şi parcare. Coşmarul fiecărui posesor de maşină este găsirea unui loc de parcare. Dacă optezi pentru un apartament într-un bloc nou îţi poţi lua această grijă de pe cap, pentru că în incinta proiectului poţi beneficia şi de mult râvnitul loc de parcare. Şi copiii sunt privilegiaţi! Ei se pot distra cât e ziulica de lungă în spaţiile de joacă amenajate la doi paşi de casă. De asemenea, într-un complex rezidenţial vei beneficia şi de pază non-stop.

S-a stricat ceva? Repaţiile sunt acoperite de garanţie. Atunci când te muţi într-un apartament nou există mai puţine şanse să apară defecţiuni care să necesite reparaţii costisitoare. Totuşi, atunci când apar cumpărătorul poate solicita, în perioada de garanţie, intervenţia dezvoltatorului, pentru remedierea respectivelor probleme. Vorbim aici de la probleme minore legate de finisaje până la disfuncţionalităţi mai ample.

Costuri de întreținere reduse. Blocurile noi sunt realizate cu materiale de calitate și sunt izolate încă din construcţie, la cele mai noi standarde. Aceste imobile au performanţă energetică ridicată, iar costurile cu întreținerea pot fi mai mici decât în imobile vechi.

Zero investiţii ulterioare. Finisajele sunt un alt atu al apartamentului nou. Dacă optezi pentru un astfel de apartament nu trebuie să-ţi mai baţi capul cu zugrăveala sau cu alegerea unui model de gresie, faianţă sau parchet. Apartamentele sunt complet finisate şi nu au nevoie de îmbunătăţiri.

Ai grijă la zonă! Este foarte important să te documentezi asiduu cu privire la zona în care se află apartamentul pe care ai pus ochii. În această nouă casă ţi-ai putea petrece cea mai mare parte din viaţă sau îţi vei creşte copiii. Zonele zgomotoase şi aglomerate sau cu infracţionalitate ridicată nu sunt potrivite pentru a dezvolta o familie. Dacă alegi să te muţi la periferie, trebuie să iei în calcul faptul că zona ar putea suferi din cauza lipsei utilităţilor. În plus, nu poţi avea acces rapid la servicii, la şcoli şi la locul de muncă. Cartierele rezidențiale sunt zone liniștite și primitoare, fiind mai sigure decât cartierele de blocuri vechi.

Ai întrebări? Scrie-ne, iar un specialist Click! îţi va răspunde negreşit. Aşteptăm întrebările tale pe adresa de mail casanoua@click.ro

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net