Vrei o slujbă bună? Te învăţăm să-ţi dai viitorul şef pe spate!

Ultima actualizare:

Aşa că nu rata ocazia. Pregăteşte-ţi CV-ul şi învaţă de la profesionişti cum să nu dai greş la interviul care îţi poate hotărî viitorul. Click! ţi-a pregătit 10 sfaturi extrem de utile pentru a-ţi vedea visul cu ochii.

1. Alege postul!

Nu căuta cel mai bine plătit job. „Întinde-te cât ţi-e plapuma şi nu o să-ţi fie frig", spune o veche vorbă din popor. De aceea aplică doar pentru posturile pentru care „eşti făcut" şi pentru care ai studiat.2. Studiază terenul!Află detalii despre firma la care vrei să te angajezi. Dacă are 21 de angajaţi, trebuie să aibă 25-30 în următoarele două luni, pentru a-ţi putea oferi şansa unei cariere. Dacă nu te vezi în aceeaşi companie şi la anul, nu mai aplica. Fii 100% sigur că acolo vrei să lucrezi!

3. Antrenează-te!

Eşti programat peste o săptămână la interviu şi ştii despre ce vei discuta? Pune-te pe tocit. Angajatorul se aşteaptă să fii pregătit. Dacă te documentezi în privinţa firmei şi serviciilor acesteia, 83%-90% din rezultat îţi va fi favorabil.

4. Probează-ţi  costumul!

Prima impresie face 50% din interviu. De aceea nu strică să probezi din timp costumul cu care mergi la discuţii şi să-ţi pregăteşte-ţi mental primele replici. Fii sigur pe tine şi degajat! Din primele 5 minute ale discuţiei câştigi sau pierzi!

5. Nu fii fair-play!

În lupta pentru post nu uita: eşti întotdeauna singur. Nu te împrieteni cu ceilalţi prezenţi la interviu. Asta ar fi cea mai mare greşeală. Nu spune niciodată "sunt un tip sociabil şi îmi ajut colegii". Nimeni nu vrea un angajat care se pierde în mulţime.

6. Fă-te plăcut!

Interviul e o luptă. Angajatorul atacă şi tu trebuie să te aperi. Nu uita că cea mai bună tactică de a câştiga un război e să contra­ataci. Strânge-i mâna puternic, priveşte-l în ochi, zâmbeşte, dar fii ferm şi sigur pe tine.

7. Ia lucruri la tine!

Ia la tine un pix, un stilou sau un laptop. Acestea îţi dau prestanţă şi arată că eşti profesionist. În plus, viitorul tău şef va anunţa la personal că vrea să-l angajeze pe "tipul ăla cu laptop, pix etc". Nimeni nu-ţi reţine numele!

8. Fă pe inteligentul!

Alege-ţi cuvintele, vorbeşte rar şi studiază-ţi grimasele feţei înainte de interviu. O întrebare inteligentă sau un răspuns jovial-glumeţ îţi pot hotărî soarta. Mută discuţia în zona sferei de interes personale a angajatorului. Dă sfaturi!

9. Pregăteşte-ţi ieşirea din scenă!

Angajatorul îşi aminteşte de ultima secvenţă cu tine. De aceea e important să îţi pregăteşti ieşirea din scenă. Pune întrebări isteţe: "Peste trei ani pe ce post credeţi că voi fi în firmă?". Important e că angajatorul te-a vizualizat în echipa lui.

10. Lasă urme în spate!

Dacă angajatorul nu te ţine minte personal, ai pierdut. E important să te asiguri că interviul a avut ca rezultat final o concluzie pozitivă în privinţa ta şi că eşti ţinut minte. Scrie-i un e-mail în care îi trimiţi încă o dată CV-ul sau fă o glumiţă de neuitat.

Dacă respecţi toţi cei 10 paşi, felicitări! Ai reuşit să-ţi atingi scopul. Eşti angajat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net