Ziua e pompier, noaptea - pictoriţă

Ultima actualizare:

    Oana Larisa Mutu Mindoiu, pompier de nădejde la ISU Drobeta
Oana Larisa Mutu Mindoiu, pompier de nădejde la ISU Drobeta

Pompierul Oana Larisa Mutu Mindoiu, subofiţer la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta, e şi absolventă de Arte Plastice. În 2006 a ales haina militară, dar n-a renunţat la pictură. Mihai Tâmpeanu nu e doar agent la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, ci şi campion mondial la karate.

Are peste 40 de expoziţii personale şi de grup, iar multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare din Germania, Canada, Franţa şi Austria. Oana Larisa Mutu Mindoiu (39 de ani) e gorjeancă şi, de mică, a fost pasionată de pictură şi de sculptură. De altfel, ea desena nu doar pe cărţi şi pe caiete, ci şi pe pereţii locuinţei, scrie “Weekend Adevărul”. Părinţii nu s-au supărat; mai mult, au încurajat-o să meargă pe acest drum.

În 2003, după absolvirea Facultăţii de Arte Plastice din Cluj-Napoca, Larisa şi-a urmat soţul la Drobeta Turnu Severin. În 2006, după trei ani în învăţământ, viaţa artistei avea să se schimbe. A aflat că la pompieri se fac angajări din surse externe şi a hotărât să se înscrie la concurs. „Acum sunt subofiţer la ISU Drobeta, dar nu am uitat vechea mea pasiune“, povesteşte artista. „Pictez de la naturi statice, peisaje şi flori până la portrete şi compoziţii abstracte. Ştiu să lucrez şi icoane pe lemn şi pe sticlă, am experimentat şi piatra, şi lemnul, am lucrat şi la restaurări de biserici“, adaugă Larisa.


    Artista are tablouri răspândite în toată lumea
Artista are tablouri răspândite în toată lumea

Pompierii de la ISU Drobeta sunt mândri că au o colegă atât de talentată. Deşi profesia e una dură, tânăra găseşte răgaz pentru a picta. “Lucrez în timpul liber. Noaptea, mai ales, dar şi în concedii. Oricum, încerc să schiţez în fiecare zi câteva ceva, ca să nu-mi ies din mână, cum spunem noi, artiştii”, zâmbeşte pictoriţa-pompier.

Poliţistul care l-a prins pe ucigaşul de boschetari e campion mondial

simeon stalpnicul png

Are 30 de ani şi o carieră în plină ascensiune. Mihai Tâmpeanu, poliţistul din Galaţi, care l-a prins pe ucigaşul oamenilor străzii, este un sportiv de renume. Zilele trecute, a cucerit aurul la Campionatul Mondial de Karate Fudokan, la proba kata individual seniori, după mai bine de 20 de ani de activitate competiţională. La competiţia organizată la Cluj au participat peste 2.000 de sportivi din 47 de ţări. Tânărul a început să facă karate în 1995, inspirat de filmele cu Jean Claude Van Damme, în mare vogă printre copii la acea vreme.

Îl imita şi lovea canapelele şi fotoliile din casă. Dar nu s-a mulţumit doar cu o carieră de sportiv, astfel că în urmă cu zece ani a devenit poliţist. Lucrează la IPJ Galaţi şi are parte de cele mai dificile misiuni. Ultima dintre ele a avut loc în noiembrie 2016, când a dat de urma celui care le-a dat foc unor boschetari care dormeau în faţa unei scări de bloc. Ucigaşul Alexandru Ştefan a fost prins după doar 48 de ore, iar Mihai a fost cel care l-a încătuşat.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net