Soţia lui Păunescu a închis pensiunea de la Breaza

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La câţiva paşi de centrul oraşului prahovean Breaza se află o vilă cochetă unde, până nu de mult, activa o pensiune de trei margarete. I-a aparţinut poetului Adrian Păunescu. Astăzi, pensiunea e închisă, iar zidurile părăsite îşi plâng stăpânul plecat dintre cei vii.

Până în urmă cu o lună, Pensiunea „Casa roşie" vuia de murmurul clienţilor veniţi din toate colţurile ţării să petreacă în restaurantul lui Adrian Păunescu. După ce starea poetului s-a înrăutăţit, porţile pensiunii „Casa roşie" au fost zăvorâte, iar angajaţii au fost obligaţi să se mute la un alt motel din Breaza, „Casa Ianoş".

Aici am găsit-o pe Elena (48 de ani), una dintre fostele angajate ale familiei Păunescu. „Cei patru ani petrecuţi la pensiunea poetului au fost extraordinari. M-am simţit foarte bine, mai ales că aproape toţi clienţii întrebau de Bardul de la Bârca. Unii chiar au avut ocazia să stea faţă în faţă cu Adrian Păunescu", ne-a mărturisit Elena.

Citeşte şi:

Citeşte scrisoarea emoţionantă a lui Andrei Păunescu pentru tatăl săuPăunescu şi-a împărţit amanta cu prietenul Nichita

„Starea de sănătate precară a poetului i-a determinat pe membrii familiei sale să închidă. Nu mai aveau nici timp şi nici chef de pensiune", ni s-a confesat brezeanca. Ea a adăugat că poetul obişnuia să vină foarte des pe la pensiunea sa din Breaza.

Cea care se ocupa, totuşi, de treburile administrative ale pensiunii era soţia lui, Carmen. Păunescu intra, schimba câteva vorbe cu noi, stătea la masă cu clienţii care îl luau cu asalt, apoi se retrăgea într-una din camere, rezervată pentru el. Niciodată nu evita o discuţie cu vreun admirator. Mai mult, obişnuia să le dăruiască volume de poezii cu dedicaţie sau vreun număr din revista Flacăra", ne-a mai spus Elena.

«Tatăl lui Păunescu a locuit în vilă»

„Tare rău îmi pare că s-a dus. Era un om extraordinar. Vorbea cu toată lumea când venea pe aici. Casa roşie a cumpărat-o prin '85 de la un avocat. Până în 2005, când au transformat-o în pensiune, aici a locuit nea Costică, tatăl domnului Păunescu", ne-a spus Oana Negulescu (75 de ani), care locuieşte chiar lângă pensiunea „Casa roşie".

«Comuniştii i-au luat casa în anul 1985»

„După evenimentele din '85, de la Ploieşti, când au murit mai mulţi oameni în timpul unui concert al cenaclului Flacăra, comuniştii i-au confiscat vila. După Revoluţie, Păunescu s-a judecat cu statul, iar casa şi pământul aferent i-au fost imediat restituite", ne-a mărturisit primarul localităţii Breaza, Nicolae Ferăstrăeru.

Citeşte şi:

Fiica secretă a lui Păunescu: «Între mama şi el a fost o poveste de dragoste»

Ea pretinde că este fiica nelegitimă a lui Adrian Păunescu! FOTO

Corneliu Vadim Tudor: «Păunescu nu a avut gemene niciodată»

O grefieră de la Tribunalul Bucureşti susţine că e fiica nelegitimă a lui Adrian Păunescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net