Spaniolii au sânge de mari campioni!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cea mai aşteptată semifinală a Mondialului sud-african este de fapt reeditarea finalei de la ultimul turneu major, Euro 2008.

Într-un ritual care până acum s-a dovedit eficient, nemţii au apelat la o caracatiţă prezicătoare, Paul, pentru a afla cu o zi înainte numele câştigătoarei. Animalul şi-a aşezat însă tentaculele pe steagul roşu-galben, întristându-i pe alb-negrii, care au pierdut şi finala de acum doi ani.

Probabil că şi caracatiţa aflase de apetitul pentru victorie al naţionalei Spaniei. Se poate spune că cei 23 de jucători plus selecţionerul Del Bosque au ADN de campioni, de vreme ce au adunat până acum în palmarese un total de 157 de trofee, mai mult decât oricare naţională înscrisă la startul Mondialului.

Vezi

aici toate informaţiile, clasamentele şi rezultatele de la Cupa Mondială 2010 - INFOGRAFIE INTERACTIVĂ

Statistica spune multe în condiţiile în care "Furia roşie" face parte din rândul celor mai "tinere" echipe din Africa de Sud. De altfel, liderul este Andres Iniesta, care la numai 26 de ani a strâns 15 trofee, dintre care 12 cu echipa de club.

De partea cealaltă, "colecţia" nemţilor a ajuns la cota 73, însă jucătorii lui Löw au tot timpul la dispoziţie să pluseze, ţinând cont că media lor de vârstă se învârte în jurul a 25 de ani, cea mai scăzută de la turneul final în afara Ghanei. Celor 46 de jucători şi doi antrenori care vor fi astăzi faţă în faţă la Durban le lipseşte însă cireaşa de pe tort, Cupa Mondială.

simeon stalpnicul png

Poreclele spaniolilor

Casillas - «San Iker» sau «Mofeta» (Sconcsul); Xavi - «Maşina», «Profesorul», «Creierul» sau «Pelopo» (Părosul); David Silva - «Pony» (Poneiul); Sergio Ramos - «El Lobo» (Lupul),«El Indio» (Indianul), «Tarzan» sau «Sergio Rambo»; Carlos Puyol - «Puyi»; Pique - «Tiburon» (Rechinul) sau «Piquenbauer»; Busquets - «Busi»; Fabregas - «Architecte» (Arhitectul); Iniesta - «Acceleratorul de particule», «Mago» (Magicianul); Xabi Alonso - «Dexter»; David Villa - «El Guaje» (Copilul); Torres - «El Nino» (Puştiul); Marchena - «El Padre» (Părintele).

Nemţii, de două ori mai «ieftini»

Spania este favorită în faţa Germaniei şi din punct de vedere al valorii loturilor. Conform siteului specializat transfermarkt.de, cea mai talentată generaţie din istoria fotbalului iberic ar putea fi cumpărată cu suma de 670 de milioane de euro.

Mai mult decît dublu, adică 305 de milioane de euro cu care sunt cotaţi adversarii lor de astăzi. Însă, la fel ca în disputele cu Anglia şi Argentina, Germania nu va ţine cont de cifre decât în dreptul numărului de goluri marcate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net