Spaniolii joacă gratis la Cupa Mondială!

Ultima actualizare:

Ca răspuns la măsurile drastice luate în această perioadă în mai multe state europene, Spania vine cu un exemplu lăudabil de solidaritate pe timp de criză.

Mai exact, fotbaliştii spanioli prezenţi în această vară la Cupa Mondială au anunţat că nu vor accepta nici o primă de joc pentru meciurile din grupă şi pentru o eventuală calificare în optimi, motivul fiind acela de a direcţiona banii astfel economisiţi în scopuri sociale.

Situaţia se va schimba însă dacă Fabregas şi compania se vor califica în sferturi sau mai departe, pentru câştigarea trofeului jucătorii spanioli urmând a primi câte 600.000 de euro de căciulă. Adică cea mai mare primă de joc din istoria Cupei Mondiale.

La fel ca spaniolii au procedat şi argentinienii la Mondialul din 2002. Batistuta şi compania şi-au plătit deplasarea şi cazarea în Coreea şi Japonia, în semn de solidaritate cu poporul argentinian, care suferea de pe urma celei mai grave crize economice din istorie.

Dacă atunci nu au luat prime, în schimb Mondialul sud-african îi poate umple de bani pe elevii lui Maradona. Messi şi colegii săi vor lua câte 520.000 de euro fiecare pentru al treilea titlu din istoria „pumelor".

Podiumul primelor este completat de Anglia lui Capello, pentru un succes în finală John Terry sau Wayne Rooney urmând a fi recompensaţi cu câte 470.000 de euro.

FIFA a fost şi ea foarte darnică în acest an cu echipele calificate la turneul final. Premiile au crescut cu 60% faţă de ediţia precedentă a Cupei Mondiale.

Astfel, campioana va încasa 24,5 de milioane de euro, finalista 19,5 milioane de euro, în timp ce o echipă eliminată în faza grupelor va primi 6,5 milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net