Spray-urile antiimpotenţă sunt ineficiente

Ultima actualizare:

    Psihoterapia ajută în disfuncţiile erectile cauzate de stres
Psihoterapia ajută în disfuncţiile erectile cauzate de stres

Spray-urile pentru menţinerea erecţiei pot agrava problemele deja prezente şi, implicit, amâna tratarea corectă a impotenţei. Medicii urologi nu recomandă utilizarea acestor tratamente pentru a rezolva dificultăţile de menţinere a erecţiei şi nici pentru a preîntâmpina ejacularea precoce.

Disfuncţiile erectile reprezintă incapacitatea repetată de a atinge sau de a menţine o erecţie suficient timp pentru a finaliza un act sexual. Iar această problemă afectează unul din patru români, potrivit specialiştilor urologi. Atunci când bărbatul are erecţii doar în anumite circumstanţe şi doar cu anumite persoane, cauzele disfuncţiei erectile pot fi psihice, scrie Adevărul.

Disfuncţiile apar din cauza monotoniei

Factori favorizanţi sunt stresul şi anxietatea cu diferite cauze, insatisfacţiile conjugale, depresia sau monotonia sexuală.

Repetarea eşecurilor se explică prin faptul că bărbatul devine atât de preocupat de nereuşita anterioară, încât este incapabil să se bucure de senzaţiile care ar trebui să-l stimuleze sexual, împiedicând apariţia erecţiei.

Când aceste probleme nu se rezolvă de la sine, odată cu familiarizarea dintre parteneri şi cu eliminarea factorilor de stres, o soluţie este psihoterapia care ajută la rezolvarea problemei.

Hipertensiunea şi diabetul pot fi de vină

Adevărata problemă o constituie însă disfuncţiile sexuale care au o cauză fizică. De multe ori, acest tip de afectare sexuală nu se vindecă, dar efectele negative asupra sexualităţii pot fi corectate.

„Cele mai multe disfuncţii sexuale sunt cauzate de afectarea vasculară dată de ateroscleroză şi de hipertensiune, dar şi de alte boli cronice, precum diabetul, obezitatea, dislipidemiile, disfuncţiile hormonale şi de insuficienţele cardiace, renale şi hepatice grave", explică medicul urolog Cristian Surcel de la Centrul de Urologie, Dializă şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Potrivit specialistului, tratarea bolilor de bază duce la creşterea performanţelor sexuale. Tocmai pentru că disfuncţiile pot fi o consecinţă a altor boli, medicul specialist nu recomandă tratarea cu produse de tipul sprayurilor din comerţ.

„Ele nu sunt recomandate de nicun ghid terapeutic, dar nu lipsa de eficienţă este problema, ci faptul că folosindu-le, persoana poate întârzia începerea unui tratament adecvat al afecţiunii de care suferă", atrage atenţia medicul Cristian Surcel.

Foarte comod de procurat, deoarece se găsesc inclusiv pe Internet, şi uşor de folosit, spray-urile pentru menţinerea erecţiei şi pentru prevenirea ejaculării precoce sunt, de fapt, anestezice care scad sensibilitatea la nivel genital. Folosindu-le, există şi riscul de a produce o scădere a sensibilităţii vaginale a partenerei, din cauza transferului anestezicului. Medicii urologi spun că nu există date care să poată fi probate despre eficienţa acestora.

Undele şoc, doar în străinătate

La nivel internaţional, se fac continuu cercetări pentru a găsi tratamente noi şi eficiente ale disfuncţiilor erectile. Specialiştii israelieni susţin că au găsit recent o metodă eficientă pe termen lung, bazată pe unde şoc.

Tratamentul nu produce durere şi îmbunătăţeşte performanţele sexuale prin faptul că stimulează formarea de noi vase de sânge în zona genitală. Această metodă este încă în stadiul de testare.

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net