Statele Unite: CIA confirmă că a pierdut oameni în atentatul din Afganistan

Ultima actualizare:

Un responsabil al ambasadei Statelor Unite de la Kabul a declarat miercuri că în acest atentat au pierit în total opt americani.Citeşte şi:"Civilii" americani ucişi miercuri în Afganistan, agenţi ai CIAÎncă opt americani ucişi în Afganistan

Atentatul, revendicat de talibani, a avut loc la Baza operaţională avansată Chapman, situată în provincia Khost, aproape de frontiera cu Pakistanul.

Aceste baze sunt folosite mai ales de CIA şi adăpostesc o echipă de reconstrucţie provincială (PRT) compusă din civili şi militari. Americanii antrenează acolo şi forţele speciale afgane, potrivit responsabililor americani.

'Cei care au murit ieri erau departe de casa lor şi aproape de inamic, făceau o muncă grea, dar necesară pentru apărarea ţării noastre împotriva terorismului', a declarat directorul CIA într-un mesaj adresat angajaţilor agenţiei.

Identitatea victimelor şi natura muncii lor nu vor fi încă făcute publice 'din cauza caracterului sensibil al misiunii lor şi a altor operaţiuni în curs', precizează CIA.

Agenţia de informaţii nu pierduse decât patru funcţionari, de la atentatele din 11 septembrie 2001 până la începutul războiului în Afganistan, potrivit presei americani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net