Ştefan Covaci l-a inspirat pe Van Marwijk

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Antrenorul care a eliminat Brazilia are o poveste extrem de interesantă.

Începuturile lui Van Marwijk în fotbal nu au fost aşa de uşoare. Un fost mijlocaş ofensiv, care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei de fotbalist la MVV Maastricht şi a îmbrăcat doar o dată tricoul naţionalei, actualul antrenor al batavilor l-a avut ca model în meseria de antrenor pe Ştefan Covaci.

Deşi pe vremea în care "Pişti" câştiga Cupa Campionilor cu Ajax el juca la modesta Go Ahead Eagles, Van Marwijk îl admira în secret pe român şi visa să ajungă ca el.

"La începutul anilor 70, Covaci era modelul tuturor olandezilor care urmăreau fotbalul. Implementase un stil nou prin care acorda libertate fotbaliştilor pe teren", sunt de părere ziariştii olandezi.

Diferenţa dintre Marwijk şi simplii admiratori ai lui Covaci a fost că antrenorul şi-a procurat la începutul carierei tot ce a mai găsit de la Covaci.

Apoi a aplicat acelaşi principiu al "fotbalului total" pe la echipele pe care le-a antrenat, reuşind să ia Cupa UEFA, dar şi Cupa Olandei cu Feyenoord.

La naţională, el a mărturisit că nu crede în sisteme de joc, ci e adeptul oamenilor. Privit cu reticenţă la început, pentru că venea după nume mari precum Rijkaard, Van Gaal, Advocaad sau Van Basten, iar el nu avea nici pe departe strălucirea acestora, Van Marwijk şi-a cucerit fanii după ce a ajuns la 24 de meciuri fără înfrângere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net