Lidl România a majorat salariile de la 1 martie 2018

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Discounterul german Lidl a decis majorarea veniturilor salariațiilor din România începând cu data de joi, 1 martie 2018. Din această primăvară nici un angajat Lidl România nu mai are un salariu brut mai mic de 3.000 de lei. Conform datelor oficiale, categoriile salariale din cadrul Lidl România care au cel mai mult de câștigat în urma acestei decizii sunt lucrătorii comerciali și comisionarii din depozite. Însă nici un angajat Lidl nu a fost uitat.

„Creăm anual în România aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Ştim însă că asta nu este suficient, astfel că am făcut o prioritate din a le oferi colegilor mai mult decât un job şi a menţine nivelul salariilor peste nivelul pieţei. Sunt foarte bucuros că nici un angajat Lidl nu câştigă mai puţin de 3.000 de lei brut. Lidl este locul în care fiecare zi te provoacă să fii mai bun şi mai dinamic, motiv pentru care, la rândul nostru, ne propunem să fim cel mai bun angajator”, a declarat Frank Wagner, preşedintele Consiliului de Conducere Lidl România, cu acest prilej.

Un vânzător Lidl România încadrat cu salariul minim realizează de la 1 martie venituri medii lunare garantate de 3.061 de lei brut, în vreme ce un comisionar aflat în aceeași situație câștigă 3.301 lei brut. În plus, Lidl are o politică de salarizare în trepte, salariul crescând anual în primii trei ani de activitate în companie. Acelaşi vânzător ajunge în al treilea an la un venit brut de 3.542 lei, în vreme ce un comisionar câştigă 3.792 lei brut. Astfel, venitul minim pentru ambele categorii profesionale creşte în mod garantat în primii trei ani cu aproximativ 15%. Lidl a dublat astfel venitul minim brut în companie în ultimii doi ani.

În paralel cu anunțul de majorare a salariilor, compania Lidl România a hotărât și extinderea gamei de beneficii oferită angajaților săi.Astfel, toți salariații Lidl au mai nou asigurare de viață, pe lângă asigurarea medicală privată de până acum.De asemenea, membrii famililor angajaților beneficiază de oferte foarte avantajoase la o gamă largă de servicii medicale.

Pe de altă parte, toți angajații retailerului primesc tichete de masă, până acum acest beneficiu fiind disponibil doar pentru lucrătorii comerciali și comisionarii din depozite. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii zece comercianți de produse alimentare la nivel mondial. În România retailerul Lidl este prezent din 2011, iar la finele anului trecut opera o rețea de 220 de magazine, patru centre logistice și număra peste 5.000 de angajați.

Mai trebuie precizat și amănuntul conform căruia Lidl este singurul retailer din România care oferă în fiecare an angajaților săi două zile libere consecutive, atât de Crăciun, cât și de Paști. Totodată, angajații sunt remunerați pentru toate orele suplimentare lucrate.

image
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net