Superluna a zguduit Pământul şi a răscolit vulcanii

Ultima actualizare:

Sâmbătă noapte, Luna s-a aflat în cel mai apropiat punct faţă de Pământ (la 356.578 km), din 1992 încoace. Unii astronomi spun că această apropiere nu aduce nimic bun, din contră, dezastrele naturale se vor ţine lanţ în următoarea perioadă.

Citeşte şi:

Superluna, sperietoare doar pentru cei slabi de înger

În iadul cutremurelor, nimeni nu se sperie de zgâlţâituri

Supervulcanul poate distruge toată Europa

Coincidenţă sau nu, sâmbătă, un Vulcan din Indonezia a intrat în erupţie, iar două cutremure au zguduit, ieri, Filipine şi Taiwan.

6 INDONEZIA. Peste 600 de oameni care locuiesc în trei sate aflate la patru kilometri de vulcanul Karangetang au fost evacuaţi, sâmbătă, după ce lava vulcanului a început să fie aruncată la suprafaţă.

Potrivit vulcanologului guvernului indonezian, Kristianto, vulcanul este în continuare în faza de erupţie, motiv pentru care autorităţile au emis o alertă roşie. Karangetan, care are o altitudine de 1.784 de metri, este situat pe insula Siau, în provincia Sulawesi. În august, patru persoane au murit în urma uneia dintre erupţiile acestuia.

6 FILIPINE. Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs, ieri, în largul arhipelagului Filipine, relatează AFP. Seismul s-a produs la ora 16.26 (10.26 ora României), la 117 kilometri nord-est de oraşul Laoag, pe insula Luzon, în nordul arhipelagului, la o adâncime de 50 de kilometri. 

6 TAIWAN. Tot ieri, în largul coastei de sud-est a Taiwanului s-a produs un seism cu magnitudinea de 5,5. Nici în acest caz nu au fost semnalate victime şi nici pagube. Cutremurul s-a produs la ora locală 16.00 (10, 00, ora României), la aproximativ 45 de kilometri sud-est de oraşul Taitung (sud-est).

«Un cutremur mare ar urma să fie prin 2040»Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului de Fizică a Pământului

"Vrancea nu poate produce un cutremur cu magnitudinea mai mare de 7,5 pe Richter. Este cutremurul la care am calculat şi Cernavodă, şi Casa Poporului şi tot ce facem este calculat tot pentru 7,5. Un cutremur de mare adâncime, a cărui intensitatea ar putea ajunge la 7,2-7,3 sau chiar 7,4 pe scara Richter, ar urma să fie prin anul 2040".

Iată ce scrie în Biblie despre sfârşitul lumii.

Apocalipsa 6:12-14: "12. Şi m-am uitat când a deschis pecetea a şasea şi s-a făcut cutremur mare, soarele s-a făcut negru ca un sac de păr şi luna întreagă s-a făcut ca sângele. 13. Şi stelele cerului au căzut pe pământ, precum smochinul îşi leapadă smochinele sale verzi, când este zguduit de vijelie. 14. Iar cerul s-a dat în lături... şi toţi munţii şi toate insulele s-au mişcat din locurile lor."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net