Tânărul care bate întreaga ţară la pas a plecat din Reşiţa

Ultima actualizare:

Aventurierul Ciprian Irimieş, care a pornit pe jos, în urmă cu şase zile, într-un ocol al ţării, a ajuns şi la Reşiţa. Însoţit de Cleo, un câine brak german, tânărul de 27 de ani s-a odihnit o noapte la o mătuşă care locuieşte în oraşul de pe Bârzava. De aici, lugojeanul a plecat să descopere lumea minunată a Clisurii Dunării„Obiectivele principale ar fi Clisura Dunării, Valea Oltului şi Transfăgărăşanul. Ca obiective secundare ar fi Horezu, Băile Herculane, Sibiu, Sighişoara şi Sinaia. Ar trebui să termin în maximum două luni. Ideal ar fi 45 de zile, dar nu sunt sigur. Eu mă şi opresc să fac poze, să filmez, să vorbesc cu oamenii. Mi-am plănuit să fac 30 de kilometri pe zi, dar mergem destul de încet, undeva pe la 20-25 în medie”, a explicat Irimieş.

800 de lei, în două luniPentru această aventură, Ciprian Irimieş are la dispoziţie un buget de criză. „Mă gândeam că am nevoie de vreo 1.000 de euro. Au fost câţiva sponsori, dar unii s-au retras. Totul s-a petrecut foarte repede, în două luni s-a planificat tot. Mi-am luat echipament pe care am dat maximum 1.000 de lei şi mai am în momentul de faţă la mine 300 de lei, până la finele lui septembrie, şi 500 de lei pentru luna următoare. Din aceşti bani cumpăr mâncare prentru mine şi pentru căţea. Facem în aşa fel încât să ne ajungă. Asta e, ne descurcăm cu ce avem! ”, a mărturisit Ciprian. Până să ajungă în oraşul de pe Bârzava, tânărul designer a mai făcut o oprire în comuna Fârliug, unde, îndrumat de un localnic, l-a întâlnit pe marele meşter Ioan Ştiopoane, iar apoi la Soceni.

Călătorie sentimentalăCiprian Irimieş va străbate 1.200 de kilometri pe jos. „În primul rând, să se vadă partea frumoasă a României. La televizor, în ziar, vedem o grămadă de chestii urâte şi am zis că sunt şi lucruri frumoase şi pe acestea nu le scoate nimeni în evidenţă. Apoi, vreau să încurajăm tinerii să se apropie de natură şi să aducem în atenţia oamenilor tradiţiile şi meşteşugurile româneşti”.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net