După câteva scurte escale ca antrenor la FC Sopron şi Liberty Salonta, Tibor Selymes (39 de ani) vrea acum să reînvie spiritul "Găştii Nebune" din Regie. Ca jucător, Selymes a adunat 46 de selecţii la prima reprezentativă, între 1992 şi 1998, participând şi la trei turnee finale: CM 94, CE 96 şi CM 98.


Click!: Care era porecla ta când erai mic?
Tibi Selymes: Tobi. Mi-a zis aşa un prieten şi mi se mai spune aşa şi azi, dacă merg la Târgu Secuiesc, acolo unde mi-am petrecut copilăria.

Ce visai să ajungi?
Cel mai mult mi-am dorit să ajung fotbalist. Copil fiind, am avut însă şi perioade în care mă visam portar hocheist de performanţă. Până la 14 ani am făcut şi fotbal şi hochei, în paralel. La hochei eram portar.

Şi, de ce ai ales fotbalul?
Pentru că la hochei nu prea se câştigau bani.

Soţiei tale îi place fotbalul?
Acum, da, dar înainte nu prea. Cristina ţine cu Dinamo şi cu CFR.

Dar, fetelor?
Nu, cele două fete ale mele au alte orientări. Cea mică, Tiffany (10 ani) face tenis, iar cea mare, Beatrice, e antisport total, îi place moda.

Familia ta e la Budapesta. Nu îţi e greu departe de casă?
Ba da, dar am venit în România ca să fac carieră ca antrenor. Merg acasă, în Ungaria, cam o dată la patru sau cinci săptămâni. Nu îmi e deloc uşor, dar familia mă înţelege şi mă susţine. Comunic foarte mult prin telefon cu soţia şi fetele mele.

Îţi place politica?
Sigur, pentru că la politică, la fel ca fotbal, ne pricep toţi. Meciurile politicienilor sunt la fel de interesante precum cele din Liga I.


Ce alte hobby-uri ai?
Îmi plac filmele de comedie şi în special cele cu Jim Carrey. E foarte haios tipul şi mă face să râd sau să zâmbesc chiar şi atunci când foarte supărat. Ascult frecvent muzică, dar fără manele şi house. Grădinăritul este şi el o pasiune de-a mea. La Budapesta am o grădină foarte frumoasă, cu foarte multe flori, de care îmi place să am grijă. Cel mai bine mă simt însă când merg să schiez în Austria.

Eşti singur la Bucureşti. Cine îţi găteşte?
Nu sunt antitalent la gătit, dar de când sunt la Sportul Studenţesc nu am gătit niciodată. Mănânc în oraş.Când sunt acasă la Budapesta o mai ajut pe soţia mea din când în când. Nu sunt un mare gurmand, cel mai mult îmi plac pastele.

Eşti restrictiv cu jucătorii tăi? Le interzici să facă ceva anume?
E mult spus restrictiv. Le-am cerut doar să nu consume bere şi sucuri cu acid. Nu sunt bune pentru fotbalişti.

În ce ţară ţi-ar plăcea să trăieşti?
În Jamaica. Am făcut un concediu acolo, pe o plajă de vis. Marea era albastră, iar nisipul alb.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: