Tinereţea lui Hitler, monitorizată de spioni francezi

Ultima actualizare:

Hitler, potrivit informatorilor, ”nu este un prost, ci un demagog foarte priceput” şi, între altele, ”nu reprezintă un pericol serios”: evocând tentativa de lovitură de stat întreprinsă de acesta la 8 noiembrie 1923 în Bavaria, agentul francez notează că acţiunea s-a finalizat cu un ”eşec lamentabil”.

În dosar, Hitler figurează sub numele de Adolphe Jacob sau ”jurnalistul”, întrucât la acea dată activa la ziarul munchenez Volkischer Beobachter. Numele Iacob îi este atribuit din greşeală, însă se referă la zvonurile răspândite în epocă privind originile evreieşti ale lui Hitler, ipoteză respinsă ulterior de istorici, menţionează publicaţia citată.

Administraţia Arhivelor Naţionale ale Franţei nu a putut să explice cum a ajuns dosarul lui Hitler în caseta de fier, un sarcofag metalic cu înălţimea de 2 m, construit încă în 1791 şi în care se păstrează doar documentele cele mai valoroase, scrie Agerpres.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net