Top 5 animale de companie pentru apartament

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Căţel sau pisică, hamster sau papagal? Poate că nu e aşa greu să alegi.

Până la urmă, doar afinitatea fiecăruia dintre noi şi necesităţile ne vor influenţa decizia. Vă putem totuşi ajuta să alegeţi o specie care să fie uşor de îngrijit şi care nu va costa prea mult. Pe primul loc în topul nostru sunt peştii.

1. Putem spune că, exceptând investiţia iniţială, a ţine un acvariu cu peşti, de dimensiuni rezonabile, ar putea fi de departe cea mai bună alegere, atât ca uşurinţă în întreţinere cât şi din punct de vedere al costurilor.

simeon stalpnicul png

Peştii nu vă vor deranja somnul, nu vor vrea la plimbare, iar mâncarea lor e ieftină.

2-3. Aproape la acelaşi nivel se află micile mamifere (hamster, porci de guineea, iepuri) şi micile păsări exotice. Pentru că sunt mici şi nu consumă mult spaţiu şi multe alimente, costurile de achiziţie sunt relativ mici, iar accesoriile necesare sunt modice ca preţ.

simeon stalpnicul png

Dezavantajele ar fi legate de sensibilitatea la diverse boli, necesitatea de a cunoaşte destul de bine necesarul de adăpostire (temperatură, lumină, curenţi de aer etc.).

4 . Următorul pas ar fi pisicile. În funcţie de rasă, preţul lor de achiziţie poate să varieze foarte mult. Deja acum e nevoie de manopere medicale periodice precum deparazitări interne, externe, sterilizare, vaccinare, tratamente periodice.

În plus, pisicile mai zgârie uneori, nu acceptă toate persoanele din jur, vor necesita mai multă atenţie şi un efort de igienizare superior celorlalte specii.

5. De departe, poate cea mai solicitantă şi mai costisitoare pasiune ar fi câinii. Necesitatea plimbărilor zilnice, interacţiunii cvasipermanente, igiena mai greu realizabilă decât în cazul felinelor, accesoriile variate, tratamentele profilactice şi vizitele periodice la medicul veterinar fac din câine una dintre cele mai costisitoare relaţii.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net