Amendă de 450 de lei, din februarie, dacă nu transportaţi copiii în scaune auto

Ultima actualizare:

Atenţie, şoferi! Din februarie, veţi fi drastic sancţionaţi dacă veţi transporta cu maşina copii fără ca aceştia să poarte centură de siguranţă sau fără să fie aşezaţi în scaune omologate.

Joia trecută, Guvernul a adoptat normele de aplicare pentru modificările aduse Codului Rutier, apoi actul a fost publicat în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că vor intra în vigoare în 30 de zile de la publicare. Mai exact, în 6 februarie. Aşadar, „nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în scaune pentru copii omologate” va fi sancţionată cu trei puncte de penalizare. La acestea se vor adăuga cinci puncte de amendă, care, transformate în bani, înseamnă 450 de lei. Potrivit noii legislaţii, copiii de până la 1 metru şi 35 de centimetri nu mai pot fi transportaţi decât în scaune speciale, pe bancheta din spate. Copiii mai înalţi de 1 metru şi 35 de centimetri pot sta doar pe bancheta din spate, cu centura de siguranţă pusă. Pe scaunul din faţă au voie doar copiii mai mari de 12 ani, dar care să fie mai înalţi de 1 metru şi 50 de centimetri. În plus, centura de siguranţă a devenit obligatorie pentru toţi pasagerii.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net