Trafic de coşmar, ieri, pe şoselele din mai multe judeţe. Poleiul a transformat drumurile în patinoare şi zeci de maşini au fost implicate în acci­den­te în lanţ. Patru persoane şi-au pierdut viaţa! Şoferii spun că vinovaţi sunt drumarii, care ar fi trebuit să împrăştie materiale antiderapante pe şosele.


PRAHOVA. Carambol pe DN 1, pe sensul Ploieşti – Câmpina! Opt maşini s-au ciocnit din cauza poleiului de pe şosea. Şoferii spun că deşi aveau cauciucuri de iarnă nu au mai putut controla maşinile întrucât carosabilul se transformase în ”sticlă”.

polei2prahova.jpg

Prahova
Foto: CLAUDIA POPESCU

Unul dintre autoturisme s-a răsturnat în urma impactului. La câteva minute de la accidentul în lanţ, pe sensul opus, alte trei maşini s-au ciocnit, de data asta o persoană fiind rănită.
URLAŢI. Luat la ocazie de şoferul unui microbuz, un bărbat a murit în accident. Din cauza poleiului, şoferul a pierdut controlul volanului, s-a izbit de un copac, iar microbuzul a luat foc. Bărbatul luat la ocazie a murit pe loc, iar şoferul şi ceilalţi doi pasageri au ajuns în stare gravă la spitalul din Ploieşti.
ARGEŞ. Carambol cu 7 maşini, după ce şoferii au derapat din cauza şoselei care s-a transformat într-un adevărat patinoar. Trei persoane au fost rănite, iar o femeie a fost transportată de urgenţă la spital.
CARAŞ-SEVERIN. Trei oameni au murit şi alţi doi sunt în stare gravă după ce şoferul unui autoturism a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un TIR care circula regulamentar între localităţile Plugova şi Bolvaşniţa.

polei3caras-severin.jpg

Caraş-Severin
Foto: Claudia Popescu

Atât şoferul autoturismului, cât şi alte două persoane aflate în maşină sa au murit pe loc, iar alţi doi din aceeaşi maşină sunt răniţi grav şi au fost duşi la spitalul din Orşova.

Atenţie! E alunecuş pe şosele

alunecus.jpg

Temperaturile coborâte favorizează formarea poleiului

De ieri, meteorologii nu mai prididesc să emită avertizări de burniţe ce depune polei. Întâi în judeţul Constanţa, apoi şi în Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. ”Astăzi, vor fi precipitaţii în toată ţara, deci va fi pericol de polei. Nu sunt importante cantitativ, dar temperaturile coborâte favorizează formarea poleiului. În Moldova vor predomina ninsorile, în vestul ţării vor fi ploi, iar în celelalte regiuni vor fi burniţe, lapoviţă şi ninsori slabe”, ne-a explicat Meda Andrei, meteorolog ANM.
 
 
Loading...