Traficant de droguri, extrădat de autorităţile române

Ultima actualizare:

Sud-americanul Jesus Eduardo Valencia-Arbelaez, cunoscut drept lider al unei reţele internaţionale ce se ocupă cu traficul de cocaină şi spălarea de bani, arestat la Bucureşti la începutul lunii iunie, a fost extrădat Statelor Unite ale Americii, unde a fost preluat, joi, de autorităţi, informează Mediafax. În 5 august, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de extrădare a lui Jesus Eduardo Valencia-Arbelaez (44 de ani), cu dublă cetăţenie, columbiană şi mexicană, formulată de autorităţile judiciare din SUA. Instanţa a dispus ca unele bunuri ale lui Jesus Eduardo Valencia-Arbelaez să fie predate autorităţilor judiciare americane odată cu extrădarea lui, "existând posibilitatea să aibă legătură cu faptele pentru care s-a solicitat extrădarea".

În 11 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Jesus Eduardo Valencia-Arbelaez în vederea extrădării. Cererea de extrădare a fost formulată de autorităţile judiciare americane, care îl cercetează pentru conspiraţie de distribuire şi posesie cu intenţia de distribuire a cocainei.

Arestarea şi extrădarea lui Valencia-Arbelaez sunt rezultatul unei strânse cooperări între procurorii americani, Departamentul de Stat al SUA, Departamentul de Justiţie şi Afaceri Internaţionale, Poliţia Română şi Poliţia Daneză, notează autorităţile americane.

Valencia-Arbelaez este al cincilea membru al organizaţiei care este arestat.

Dacă va fi găsit vinovat, Valencia-Arbelaez, va fi condamnat la închisoare pe viaţă pentru trafic de droguri şi la 20 de ani de închisoare pentru spălare de bani.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net