Traficul aerian, perturbat din nou de norul de cenuşă

Ultima actualizare:

    Nu a existat nor vulcanic deasupra Marii Britanii
Nu a existat nor vulcanic deasupra Marii Britanii

Agenţia portugheză de navigaţie aeriană NAV a anunţat că traficul aerian transatlantic va fi perturbat şi mai multe zboruri sunt deviate începând de sâmbătă, de la ora 17.00 GMT (20.00, ora României), din cauza norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda.

În zona arhipelagului Azore norul a determinat deja o reducere drastică a traficului. Potrivit NAV, norul de cenuşă, care afectează în prezent zona cuprinsă între mijlocul Atlanticului şi Peninsula Iberică, "s-ar putea diviza în următoarele ore", o parte urmând să se îndrepte către Peninsula iberică, iar o alta spre vest, scrie Mediafax.

Spre miezul nopţii norul se va îndepărta de regiunea Lisabonei şi se va îndrepta către zona Azorelor, la 1.500 de kilometri vest de Portugalia continentală.

După ora 17.00 GMT, cele nouă insule ale arhipelagului Azore vor fi complet acoperite de nor, ceea ce va determina închiderea celor şase aeroporturi din zonă. "Toate zborurile transatlantice care trec în mod normal prin această zonă vor fi deviate", a declarat purtătorul de cuvânt al NAV, Sofia Azevedo.

Potrivit Adevărul.it, cenuşa emisă în atmosferă de vulcanul de sub gheţarul Eyjafjallajökull din Islanda a blocat deja 19 aeroporturi în Spania şi a dus la anularea a 5.000 de zboruri.

Presiunea atmosferică şi vânturile au adus din nou în Europa norul de cenuşă vulcanică. Începând de sâmbătă, norul s-a extins din dreptul Irlandei şi a ajuns în Peninsula Iberică. Sunt afectate în acest moment rutele aeriene din nordul Spaniei, Portugalia şi sud-vestul Franţei.

În Portugalia au fost anulate deja 136 de zboruri de pe aeroporturile din Lisabona, Porto, Faro şi din arhipelagurile Azore şi Madeira.

Citeşte şi:

Vulcanul din Islanda va emite un nou nor de cenuşă de proporţii

Irlanda şi-a închis spaţiul aerian, tot din cauza unui nor de cenuşă vulcanică

Nu a existat un nor uriaş de cenuşă vulcanică deasupra Marii Britanii

Vulcani care ar putea să erupă după Eyjafjallajokull FOTO - VIDEO

Catastrofa vulcanului din Islanda: ţeapa anului! - FOTO/VIDEO

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net