Traian Băsescu, la spital pentru o serie de controale

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a aflat duminică la Spitalul Militar din Capitală pentru a fi supus unor controale medicale care au vizat în special glanda tiroidă. De asemenea, potrivit NewsIn, Preşedintele ar mai fi efectuat şi o serie de investigaţii suplimentare "de rutină".

Până la terminarea analizelor, şeful statului a stat în rezerva de protocol a Spitalului Militar, însă sursele medicale au refuzat să precizeze dacă preşedintele Băsescu a rămas internat.

Câteva bloguri anunţau duminică seara internarea lui Traian Băsescu în spital. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, nu a dorit să vorbească despre starea de sănătate a Preşedintelui motivând că nu comentează informaţii apărute pe bloguri.

Absenţa sa de la ceremonia de învestire a noului lider ucrainean ridică semne de întrebare

Semne care ar putea indica o oarecare deteriorare a stării de sănătate a şefului statului au apărut de încă de acum trei zile, când acesta a absentat de la învestirea noului lider ucrainean, Viktor Ianukovici, deşi prezenţa sa fusese confirmată cu o săptămână înainte.

În locul său, la Kiev, a fost trimisă Roberta Anastase. Motivarea MAE asupra acestei absenţe, potrivit Mediafax, preciza că "la data de 24 februarie 2009, în baza consultarilor, părţile au convenit continuarea pregătirii vizitei oficiale în Ucraina a preşedintelui României, cât mai curând, la o dată care va fi stabilită pe canale diplomatice".

Două operaţii într-un mandat

Traian Băsescu a mai suferit o intervenţie chirurgicală, tot la Spitalul Militar Central din Bucureşti în septembrie 2007,dupa ce un control realizat in luna iunie a identificat aparitia unui nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept.

Operaţia a avut loc la acea oră sub asistenţa a doi medici de la spitalul din Viena, unde şeful statului a mai trecut, în mai 2006, printr-o operaţie de hernie de disc.

De asemenea, în 2006, o dată cu prima operaţie a Preşedintelui s-a modificat şi cadrul legal în legătură cu asistenţa medicală pentru primii oameni în stat.

Prin hotărârea CSAT, toţi demnitarii de rang înalt trebuie internaţi obligatoriu în Spitalul Militar Central, iar în cazul unei intervenţii chirurgicale la care trebuie supuşi şeful statului sau premierul, se impune convocarea comisiei medicale speciale. Până acum, această procedură de convocare nu fusese parcursă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net