Trăieşte, după ce s-a «prăjit» la 20.000 V

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un miracol! Aşa spun medicii şi angajaţii de la Electrica Satu Mare despre cazul unui băiat care a supravieţuit după ce s-a electrocutat la cablurile de înaltă tensiune.

Ferencz Lakatos (10 ani), din Vetiş, judeţul Satu Mare, se juca, sâmbătă, „de-a furatul curentului" şi a pus mâna pe un fir electric conectat la 20.000 de volţi.

„Doi băieţi de 12 şi 13 ani, au aruncat un fir de cupru care avea în capăt o greutate peste sârmele de curent de la stâlpul din capătul străzii şi mi-au spus să pun mâna pe fir. Eu nu am crezut că o să mă curentez. Nu ştiam că are curent sârma aceea. Când am pus mâna, tot corpul mi-a tremurat, am fost aruncat la pământ şi am leşinat", a povestit Ferencz Lakatos, pentru Click!.

În acel moment, prietenii de joacă i-au chemat părinţii.

Localnicul Varga Gustav arată firul de cupru cu care se juca puştiul de 10 ani, atingând cablurile de înaltă tensiune din localitatea Vetiş

simeon stalpnicul png

„L-am găsit cu spume la gură şi cu faţa schimonosită. Am crezut că a murit", spune Renata Lakatos, mama copilului. Tot satul a rămas fără curent în momentul în care corpul copilului a scurtcircuitat reţeaua.

Însă, după câteva zile de spitalizare băiatul şi-a revenit, dar are ambele braţe şi picioarele arse. Reprezentanţii Electrica Satu Mare susţin că un asemenea accident este moarte sigură.

„Fiindcă a fost desculţ, descărcarea electrică a trecut prin tot corpul copilului, intrând prin mână şi ieşind prin picioare, apoi scurgându-se în pământ. El s-a expus la 20.000 de volţi, însă curentul electric nu a trecut prin el cu toată intensitatea, pentru că ar fi ars ca o torţă. Şansa lui a fost faptul că firul cu care se juca s-a rupt şi copilul a fost «decuplat» de la sursa de curent electric", a spus Valer Darida, reprezentantul Electrica Satu Mare.

Şi medicii se minunează. „Nu am mai întâlnit un asemenea caz. E incredibil cum acest copil a supravieţuit", a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net