Trăieşte fără niciun ban de 20 de luni - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un britanic a renunţat să mai folosească bani acum aproape doi ani şi se declară fericit cu noul său stil de viaţă. Mark Boyle (31 de ani) nu s-a mai atins de bani din noiembrie 2008. Bărbatul trăieşte într-o rulotă parcată într-o fermă organică, în apropierea oraşului Bristol din Anglia.

„Totul a început într-un bar. Discutam cu un prieten despre problemele din lume: uzinele în care oamenii lucrează de dimineaţa până seara pe un salariu de nimic, efectele dezastrelor asupra mediului, fermele industriale, testele făcute pe animale, războaiele pe resurse. Am realizat că toate astea au ceva în comun: banii. Şi de atunci am hotărât să renunţ la ei", povesteşte Boyle pentru „The Daily Telegraph".

Vezi aici VIDEO cum trăieşte britanicul pe timp de iarnă

Britanicul şi-a vândut ambarcaţiunea în care locuia şi a renunţat la slujba pe care o avea în cadrul unei companii producătoare de hrană organică.

O lume fără cash

„Am făcut o listă cu lucrurile pe care le-am cumpărat şi am încercat să identific ce anume aş putea obţine şi altfel. Pe post de pastă de dinţi folosesc o mixtură din oase de sepie (moluscă marină, n.red.) şi seminţe de chimen dulce sălbatic. iPod-ul l-am înlocuit cu trilul păsărilor ce se ascund prin copacii de lângă «bucătăria» mea", explică Boyle. Totul cere mai mult timp şi efort într-o lume în care nu există bani.

„Spălatul hainelor într-o chiuvetă cu apă rece, folosind detergent lichid făcut dintr-o fiertură de nuci, îmi ia două ore, în loc de o jumătate de ceas, cât dura la maşina de spălat", arată britanicul unul dintre inconvenientele traiului fără lovele, peste care poate trece însă.

„Iniţial, am vrut să trăiesc un an fără bani, ca un experiment,  dar a început să-mi placă atât de tare încât am decis să fac din asta un stil de viaţă. Nu am fost niciodată mai fericit ca acum", mărturiseşte Boyle, care a înfiinţat site-ul justforloveofit.org, o reţea online care-i încurajează pe oameni să devină mai amabili în cadrul comunităţilor locale şi să se ajute pornind de la aptitudinile pe care le au, să dobândească altele noi, să economisească bani făcând schimb de uneltele şi de obiectele de care dispun.

Ideea lui a avut succes: în prezent, 17.000 de oameni sunt membri ai acestei comunităţi.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net