Iniţiativa autorităţilor locale din Norfolk, un orăşel din Marea Britanie, de a oferi taxiuri gratuite persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost pusă la zid de opinia publică, care consideră că astfel se irosesc banii publici.


Cursele vor fi oferite doar vineri şi sâmbătă seară cu intenţia de a evita accidentele rutiere şi evenimentele neplăcute cauzate de persoanele în stare ebrietate.

"Acest lucru nu va rezolva nimic, dimpotrivă, va înghiţi banii contribuabililor. Dacă cineva se îmbată, este treaba acestuia să-şi găsească drumul către casă", a ripostat Mark Wallace, reprezentantul Asociaţiei Contribuabililor.

Poliţia locală a negociat cu o firmă de taximetrie pentru a efectua aceste curse între 11.30 seara şi 02.00 dimineaţa, fără însă prevede un buget pentru acest lucru.

"Scopul nostru este acela de a lua oamenii beţi, care în mod normal se duc pe jos acasă. Aceştia pot crea prejudicii", a declarat sergentul Lance Ogbourne.

"Grija mea este că această iniţiativă poate încuraja tinerii să se îmbete, ştiind că au asigurat transportul până acasă", a spus şi Alf Harvey, consilier local.
 
 
Loading...
Citeste tot despre: